| Subcribe via RSS

Blackout

januari 12th, 2015 | Postad i Film, Thriller av J

BlackoutDen astmatiska Claudia (Amber Tamblyn) är traumatiserad efter att hennes mormor blivit påkörd och ligger inför döden. Hennes sista vilja är att Claudia ska hämta ett fotografi av henne och hennes bortgångne man i lägenheten där de bor. Doktorn Karl (Aidan Gillen) är en änkling vars fru tog sitt liv och lämnade honom ensam med deras dotter, som ska komma på besök i hans övernattningslägenhet som han behöver röja upp i. Tommy (Armie Hammer) är en ung man som bestämt sig tillsammans med sin flickvän Francesca (Katie Stuart) att rymma från hennes våldsamme och spelande fader till Paris.

Claudia, Karl och Tommy kliver in i hissen i lägenhetshuset de bor i och minuterna senare slår ett strömavbrott till och hissen stannar mellan två våningar. Timmarna går och ingen hjälp kommer och vad värre är, en av dem får allt svårare att dölja sitt rätta jag; en psykopat som snart inte kan hålla tillbaka impulsen att döda.

Blackout visades i en 120 minuters version på European Film Market, men när den senare släpptes på dvd fick filmen bara en speltid på ca 85 minuter (vilket är den versionen jag såg). Detta märks sisådär. Troligtvis går 120 minuters versionen in djupare på karaktärerna och utvecklar dem betydligt mer än vad 85 minuters versionen gör, men samtidigt räknar man ut vem som är psykopaten efter fem minuter så det spelar troligtvis inte någon större roll. Filmen i sig är fruktansvärt förutsägbar och blir man förvånad över någonting som händer i filmen lär man aldrig ha sett en thriller förr. Eller en hiss-film heller för den delen. Skådespelarna är väl bra, men manuset känns inte helt genomtänkt och de överraskningar som finns där dör ganska snabbt ut om man har mer än fem hjärnceller. Det är inte nämnvärt spännande och även om det inte blir skitsegt så känns det som att filmen står på tomgång under flera partier; det är helt enkelt inte intressant då vi redan vet vem som är psykopaten i hissen.

Det är synd att Blackout är så jävla förutsägbar, jag menar, den hade potential men det skiter sig ganska snabbt. Jag hade hoppats på en nagelbitare, men fick istället en film där jag visste hur det skulle sluta tio minuter in. Trist.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud