| Subcribe via RSS

Zombi 3 (aka Zombie Flesh Eaters 2)

januari 10th, 2015 | Postad i Action, Film, Skräck/Rysare av J

Zombi 3 (aka Zombie Flesh Eaters 2)Ett militärt forskningscenter någonstans i Filippinerna råkar ut för en terrorist attack, varpå en av gärningsmännen kommer undan med ett kemiskt stridsmedel, kallat Death One, som han blir utsatt och snart dör av. Militären lyckas lokalisera hans kropp och bränner hans kropp i ett krematorium – vilket snart visar sig vara ett stort misstag.

Röken som bildas av förbränningen släpper lös partiklar av Death One i luften och snart börjar människor i en intilliggande by att bli infekterade av stridsmedlet, vilket gör att de förvandlas till blodtörstiga zombies. Samtidigt är en grupp turister på genomresa i området och får lov att slå sig ihop med tre militärer som muckat för att försöka överleva detta helvete på jorden.

Zombi 3 (eller Zombie Flesh Eaters 2) hade en del problem under sin produktionstid. Lucio Fulci hann spela in runt 70 minuter innan han fick lov att lämna inspelningen efter att ha drabbats av en stroke. Producenten Franco Gaudenzi frågade Bruno Mattei och Claudio Fragasso (som skrev manus för filmen) om de kunde ta över registolen efter Fulci. De tackade ja och klippte ner Fulci’s material till ca 50 minuter och spelade sedan in nya scener på ungefär 40 minuter. Detta märks om man är uppmärksam under filmens gång, hur filmen byter stil till och från…

Personligen tycker jag att Zombi 3 är en bra zombieactionrulle, men att den samtidigt lider av en del problem. Manuset har en spännande build-up och filmen har en hel del gore och action, men det märks så väl att Fulci någonstans hoppade av projektet tack vare stroken. Zombierna i filmen är väl det bästa exemplet; i vissa scener hasar de sig fram långsamt, medan i nästa scen springer de och vevar med machetes och tillhyggen.. för att sedan PRATA. Det är väl inget fel med att vara uppfinningsrik och komma på någonting nytt till genren, men jag menar.. talande zombies? Skärp er.

Skådespelarna är helt okej, men dubbningen är bitvis fruktansvärd (som i många andra italienska produktioner). Effekterna ser faktiskt ganska bra ut och vi får se ganska mycket av dem också.

Om man tyckte att Zombi 2 var för långsam och att det borde ha varit mer gore i den så kanske Zombi 3 tillfredsställer bättre, då den både är snabbare och blodigare. Personligen föredrar jag Zombi 2, men samtidigt tycker jag att Zombi 3 är underhållande för vad den är; en blodig zombiefilm. Rekommenderas.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud