| Subcribe via RSS

Crystal Lake Memories: The Complete History Of Friday The 13th

februari 22nd, 2015 | Postad i Dokumentär av J

Crystal Lake Memories - The Complete History Of Friday The 13thFrån teamet bakom Never Sleep Again: The Elm Street Legacy (recenserad här) kom 2013 Crystal Lake Memories: The Complete History Of Friday The 13th (vars idé verkar ha kommit ifrån en bok med samma titel); en sex och en halvtimme lång dokumentär som sträcker sig från originalet till den tionde filmen i serien, samt rebooten, Freddy vs. Jason och TV-serien med samma namn (som inte har ett skit med filmerna att göra bortsett från namnet).

Crystal Lake Memories: The Complete History Of Friday The 13th är lite som en förlängd version av His Name Was Jason: 30 Years Of Friday The 13th (recenserad här), då de tar upp mer eller mindre allt de berättade i den dokumentären och en hel del till utöver det. De går djupare in i filmerna och berättar mer ingående för varje film än vad de gjorde i His Name Was Jason och även om jag kan tycka att det blir lite mycket ryggdunkande och de vanliga och återkommande kommentarerna ”Vi hade aldrig kunnat tro att den här filmen skulle blossa upp till en franchisé” och ”Det är fantastiskt att ha varit en del av det här” och så vidare så är dokumentären ändå väldigt givande – även för mig som är hyfsat insatt i Friday The 13th franchisén.

Dokumentären kommer på 2 bluray skivor och 2 dvd skivor. Trots det är det fruktansvärt snålt med extramaterial. Vi får tre stycken trailers utöver dokumentären och.. that’s it. Det förvånar mig lite grann då de hade lätt kunnat skyfflat in trailers, musikvideos, bortklippta intervjuer, bortklippta scener och så vidare (även om en del av detta finns nu utgivet i bluray samlingen av samtliga 12 filmer så känns det ändå snålt av dem).

Crystal Lake Memories: The Complete History Of Friday The 13th är dock en bra dokumentär, oavsett om man är ett inbitet fan eller ny till serien, som bör stå i filmhyllan bredvid Friday The 13th filmerna. Rekommenderas.

1 Comment

One Response to “Crystal Lake Memories: The Complete History Of Friday The 13th”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Friday The 13th: The Complete Collection Says:

    […] också mina recensioner av dokumentärerna His Name Was Jason: 30 Years Of Friday The 13th och Crystal Lake Memories: The Complete History Of Friday The 13th. Jag reserverar mig för att det kan stå annorlunda i de recensionerna mot vad som skrivits i den […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud