| Subcribe via RSS

Bride Of Re-Animator

april 3rd, 2015 | Postad i Film, Komedi, Skräck/Rysare av J

Bride Of Re-Animator8 månader har gått sedan massakern vid Miskatonic sjukhuset inträffade som resulterade i endast två överlevande; Dr. Herbert West (Jeffrey Combs) och Dr. Dan Cain (Bruce Abbott). Efter en tur till Peru, där de utfört experiment på sårade soldater i ett inbördeskrig, är de två läkarna/forskarna tillbaka vid Miskatonic sjukhuset – och West har en plan…

Medan Dan är distraherad av en döende patient och en ny kärlek håller West på att bygga ihop en kropp ifrån olika kroppsdelar för att göra det ingen annan har vågat att ens drömma om; att skapa liv från död vävnad. Samtidigt börjar polisinspektören Lt. Leslie Chapham (Claude Earl Jones) att undersöka anledningen till Miskatonic Massakern och får snart reda på att kroppsdelar har börjat försvinna från bårhuset och sätter siktet på West och Cain…

Bride Of Re-Animator är långt ifrån lika bra som den första filmen. Den första timmen känns som mest som en lång transportsträcka för att bygga upp filmens story och egentligen tycker jag att filmen är ganska tråkig fram till de sista 30 minuterna. Medan den första filmen var händelserik från början till slut är den här ganska händelselös i jämförelse och även om de spär på med en del gore och effekter (som till en viss del är ganska skrattretande idag) under den sista tredjedelen av filmen rättfärdigar inte det att filmen var ganska tråkig den första timmen. Visst händer det väl saker här också under den första timmen, absolut, men jag känner inget större intresse för det som händer. Storyn i sig är ganska enkel om man tänker vad de vill ha sagt med manuset, men framförandet är ganska rörigt och (som jag skrev här ovanför) ganska ointressant.

Jag vill verkligen gilla Bride Of Re-Animator, pga flera anledningar. Brian Yuzna (en av mina favoritregissörer) regisserade, producerade och skrev manus tillsammans med två andra samtidigt som Jeffrey Combs gör en suverän prestation igen som Dr. Herbert West. När det väl börjar hända saker är det faktiskt väldigt underhållande, men vägen dit känns onödigt lång och komplicerad i en uppföljare till en film som var sjukt simpel, men samtidigt sjukt effektiv.

Bride Of Re-Animator är en okej film hur som helst (tack vare den sista halvtimmen.. och Jeffrey Combs), men jag ser ärligt talat hellre om den första filmen än den här.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud