| Subcribe via RSS

Return To Nuke ’Em High Volume 1

november 10th, 2015 | Postad i Film, Komedi, Sci-Fi, Splatter av J

Return To Nuke 'Em High Volume 1Efter att en läcka inträffade vid det lokala kärnkraftverket började eleverna på Tromaville High, som låg bara någon kilometer ifrån kärnkraftverket, i den lilla staden Tromaville, New Jersey, att muteras. Det hela resulterade snart i en total ödeläggelse av både skolan och kärnkraftverket.

Platsen där kärnkraftverket stod städades upp något så när och istället byggdes det där en fabrik av den organiska matkedjan Tromorganic Foodstuffs Conglomerate, för att förse den nu mer återuppbyggda skolan Tromaville High med lunchmat. Dessvärre har det slunkit med radioaktivt avfall som inte städats undan ordentligt med i lunchmaten vilket snart resulterar i att skolans bögmusikband muteras till det hänsynslösa ligistgänget The Cretins, som i sin tur börjar att terrorisera skolan. Det är nu upp till ungdomarna Chrissy (Asta Paredes) och Lauren (Catherine Corcoran) att slå tillbaka mot The Cretins och rädda skolan från en total undergång.

Även om Return To Nuke ’Em High Volume 1 är den fjärde filmen i serien av Class Of Nuke ’Em High filmerna så skippar den likt The Toxic Avenger IV de två föregående uppföljarna och fungerar som en direkt uppföljare till den första filmen, men är samtidigt på sätt och vis en remake av den första. Det lustiga med filmen är att redan år 2000 var det snack om att en fjärde film i serien skulle göras men av någon anledning skrotades projektet strax efter tillkännagivandet. Vi fick vänta hela tretton år till innan vi äntligen fick återse Tromaville High och galenskaperna som utspelar sig där… och de lyckades.

Return To Nuke ’Em High Volume 1 får film nummer två och tre att blekna bort i minnet och levererar snusk, våld, äckel och många, många rejäla gapflabb i sann Troma-anda. Filmen är så klart B rakt igenom och emellanåt ser effekterna skrattretande ut, men det är samtidigt det som är charmen med den. Om jag inte misstog mig helt heller har de snott en scen från The Toxic Avenger och lagt in där en bil voltar och sedan exploderar, vilket är en scen som har återanvänts i flera andra Troma-filmer.

Egentligen finns det inte så mycket mer att tillägga här; hela filmen skriker Troma med stora bokstäver och har man sett filmer från dem tidigare vet man exakt vad man har att vänta även här. Jag, som är ett stort fan av många Troma filmer, föll pladask och kommer nu ivrigt att invänta Volume 2 då den här filmen, tyvärr, slutar med en något bisarr cliffhanger. Hur som helst; en klar rekommendation till Troma fans där ute.

Läs gärna mina recensioner av de tre första filmerna också. Ni finner dem här, här och här.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud