| Subcribe via RSS

Terminator Genisys

juni 28th, 2015 | Postad i Action, Film, Sci-Fi av J

Terminator GenisysDen 29 Augusti, 1997 slocknade 3 miljarder liv inom loppet av några sekunder efter att superdatorn Skynet fick ett eget medvetande och såg hela mänskligheten som ett hot mot dess existens. De som överlevde atombombskriget kallade händelsen ”Domedagen”. De överlevde enbart för att möta en ny mardröm: kriget mot maskinerna.

Den mänskliga motståndsrörelsen, ledd av John Connor (Jason Clarke), har nu slutligen lyckats lokalisera Skynet’s huvudprocessor och under ett sista slag lyckas de slå ut den.. men inte innan Skynet hinner skicka en terminator, modell T-101, tillbaka i tiden till år 1984 för att döda Sarah Connor (Emilia Clarke) och utplåna alla spår av John. Sergeanten Kyle Reese (Jai Courtney) anmäler sig frivilligt för att resa tillbaka i tiden för att skydda Sarah och säkerställa framtiden. Saker och ting tar emellertid en oväntad vändning och när Kyle slutligen kommer fram till år 1984 är inte saker och ting som han förväntade sig…

Jag hade undvikit recensioner, trailers och folks åsikter om Terminator Genisys för att uppleva filmen själv (ungefär som jag gjorde med Jurassic World) och jag tycker att jag kan klappa mig själv på axeln för det. Jag vet inte vad folk förväntade sig av den här filmen, men det verkar ha varit någonting helt annat än vad de fick (jag menar, det är den femte jävla filmen i serien.. hur mycket kan man egentligen kräva av den?). Terminator Genisys är inget banbrytande eller nyskapande, utan är en regelrätt actionfilm som levererar bra effekter, bra skådespelare (speciellt Arnold Schwarzenegger i hans paradroll) och gott om action från början till slut (den levererar en hel del tributer till de två första filmerna också, samtidigt som den totalt ignorerar trean och fyran). Det är helt enkelt God Underhållning, vilket var det jag hade förhoppningar på att det skulle vara också.

Jag är nöjd med mitt biobesök och gillade filmen riktigt mycket. Terminator Genisys är en av de bästa filmerna som hittills har släppts i år och hamnar på samma plats som Jurassic World för min del. Det kommer definitivt att bli ett inköp av filmen när den släpps på bluray senare i år och säkerligen en omtitt också. Rekommenderas.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud