| Subcribe via RSS

Ghost Ship

augusti 8th, 2015 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Ghost ShipBärgningskaptenen Sean Murphy (Gabriel Byrne) tillsammans med sin besättning firar sin senaste framgång då de blir kontaktade av den kanadensiska vädertjänst piloten Jack Ferriman (Desmond Harrington) och berättar för dem att han har sett ett mystiskt skepp i Berings hav som han försökt få kontakt med utan att lyckas. Då båten är i internationella vatten kan vem som helst lägga beslag på den, förutsatt att den är övergiven. Besättningen bestämmer sig för att ta sig ann uppdraget och beger sig iväg tillsammans med Ferriman.

När de hittar båten upptäcker de att det är det italienska lyxfartyget Antonia Graza, som försvann under mystiska omständigheter den 21 Maj, 1962. Väl ombord på skeppet börjar underliga saker att hända och det dröjer inte länge förrän Murphy och hans besättning inser att någon, eller något, fortfarande finns kvar på båten…

Jag såg Ghost Ship (vars arbetstitel var Chimera) när den var hyfsat ny på VHS och DVD när den hade släppts i Sverige. Vad jag kan minnas halvslumrade jag igenom större delen av filmen då och efteråt orkade jag inte se om den. Nu när jag äntligen har sett om den igen så tycker jag att den är riktigt bra. Den är inget speciellt egentligen och vi har sett konceptet bra många gånger tidigare, men filmen håller en småruggig (om än inte ett dugg läskig) atmosfär över sig från början till slut och har en och annan överraskning för tittaren på lager (även om flera av dem är otroligt förutsägbara). Filmen envisas dessutom inte med att tönta sig med att dra ut på allt som alla nya, moderna spökfilmer gör, tack och lov. Effekterna ser riktigt bra ut och skådespelarna är suveräna.. finns inte så mycket mer att tillägga där.

Om du nu av någon anledning missade den här 2003 (filmen kom inte förrän den 28 Mars, 2003, till Sverige) tycker jag att du ska ta dig en titt på den. Rekommenderas.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud