| Subcribe via RSS

Bait

augusti 18th, 2015 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

BaitEn helt vanlig dag vid kusten i Queensland, Australien, byts ut mot en mardröm då en plötslig tsunami drar in och ödelägger allt i sin väg. En grupp människor som lyckats överleva tsunamin finner sig instängda i ett raserat snabbköp – och de är inte ensamma. I den översvämmade butiken och i dess parkeringshus simmar det nämligen två stycken tolv fot långa vithajar.. och de är hungriga.

Majoriteten av skräck- och actionfilmer som involverar någon form av haj brukar oftast vara ren dynga och jag tror ärligt talat att jag inte sett en enda bra hajfilm efter Jaws – fram till nu. Bait lär knappast gå till världshistorien som en klassiker eller mästerverk likt Jaws, men det är faktiskt en påkostad, välspelad och fläckvis rent av spännande film. Den bygger upp sig sakta men säkert likt Jaws och det börjar egentligen inte hända så mycket förrän halvvägs. Oftast brukar jag kräka galla över såna filmer, men det fungerar nästan lika bra som det gjorde i Jaws, otroligt nog. Vi vet att hajarna är där, men vi får egentligen bara se små glimtar (till ungefär 50 minuter in i filmen) av dem, vilket gör det hela betydligt ruggigare än att titta på usel och uppenbar CGI (som vi dessvärre får genomlida under den sista akten av filmen) som syns i bild hela tiden.

Kan man förbise den usla CGIn (vilket jag högst skulle rekommendera) och att Bait flertalet gånger fläskar på med 3D grejer som slungas mot skärmen (som bara ser löjligt ut i 2D) så är det faktiskt en bra film. Den är lagom långsam och när det väl händer något så är det hyfsat spännande och intressant. Bait är utan tvekan en av de bättre hajfilmerna som kommit, åtminstone om man ska jämföra med 99% av all skit som släppts i den här subgenren.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud