| Subcribe via RSS

Undead

augusti 28th, 2015 | Postad i Action, Film, Komedi, Skräck/Rysare av J

UndeadDen lugna lilla staden Berkeley, New South Wales, Australien, är ett charmigt litet fiskesamhälle där livet är fint och invånarna vänliga. Allt det är emellertid på väg att ändras.

Efter att ha förlorat sitt barndomshem till banken bestämmer sig René (Felicity Mason) för att lämna Berkeley bakom sig och bege sig iväg till storstan. Avresan blir emellertid betydligt svårare då det plötsligt börjar regna meteoriter mot den lilla staden och med dem en utomjordisk farsot, som förvandlar de som kommer i kontakt med den till zombies. René lyckas undkomma de växande horderna av odöda och tycks ha funnit räddningen i form av ett litet isolerat hus, ägt av stadens knäppskalle, Marion (Mungo McKay). Det dröjer dock inte länge förrän de får sällskap av fyra andra desperata överlevande och tillsammans måste de slåss mot de odöda horderna. Men allting är inte vad det verkar vara, vilket de snart kommer att bli varse om…

Jag minns inte när jag såg Undead sist, men det måste ha varit kring tio år sedan i alla fall. Det jag dock minns är att jag älskade den här filmen då och tyckte att det var en av de bästa zombiefilmerna som gjorts. Så när jag nu lyckades rota fram den på nytt så bestämde jag mig helt enkelt för att se om den och se om den fortfarande håller måttet.

Filmen håller fortfarande måttet ganska bra. Skådespelarna är suveräna (speciellt McKay och hans gestaltning av Marion) och de praktiska effekterna (vilket det är en hel del av här) som använts ser riktigt bra ut. Manuset är underhållande och fläckvis skojigt, med en riktigt bra twist på slutet (även om vi har sett liknande saker i andra filmer). Det enda jag egentligen inte gillar med filmen är att de har använt uppenbara (och nu mer föråldrade) CGI-effekter. Det ser mest otroligt billigt ut och även om de inte står jättemycket i fokus drar det ner lite grann på betyget.

Hur som helst, överlag är Undead fortfarande en bra zombiefilm som har gott om både action, blod och humor och den underhåller fint under de ca 100 minuterna den rullar på. Rekommenderas.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud