| Subcribe via RSS

Offerings

september 13th, 2015 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

OfferingsTio år har gått sedan John Radley (Richard A. Buswell) blev nedputtad i en brunn av en grupp ungar vilket resulterade i att han mördade sin elaka mor och åt sedan upp hennes kvarlevor. John blev inlåst på ett mentalsjukhus och har sedan dess suttit där. Tills nu. Efter att han har lyckats bryta sig ut från sin fångenskap beger han sig iväg till sitt gamla kvarter för att ta itu med sina gamla mobbare – och han har bestämt sig för att skicka ”gåvor” i form av kroppsdelar till tjejen som var hans enda vän…

Det märks ganska snabbt efter att man har slagit igång Offerings att filmens regissör och manusförfattare, Christopher Reynolds, tog en hel del inspiration ifrån Halloween. Väldigt mycket är lika mellan de två filmerna (speciellt musiken som låter ungefär som att kompositören bara har ändrat några noter i Halloween temat). Den stora skillnaden mellan de två är att Halloween lyckades med allt den försökte, medan Offerings misslyckas med allt och är en stor stinkande hög med dynga. Karaktärerna är irriterande, skådespelarna är usla, filmens händelseförlopp är ointressant och samtliga mord som inträffar är antingen offscreen eller i mörker. Visst, Halloween hade väldigt lite våld och blod i sig också, men den hade en klockren stämning och en kuslig atmosfär (för att inte tala om bra skådespelare, bra musik och ett spännande manus), vilket Offerings misslyckas fullständigt med.

Idéen bakom Offerings är det egentligen inget fel på, det är bara det att framförandet är så uselt att jag höll på att somna. Skräp, undvik.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud