| Subcribe via RSS

Silent Madness

september 29th, 2015 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Silent MadnessTack vare ett datorfel blir den farliga psykopaten Howard Johns (Solly Marx) frisläppt från mentalinstitutionen han har suttit inspärrad på sedan 17 år då han en ödesdiger dag hade ihjäl en grupp tjejer i en Alpha Omega förening som gjorde narr av honom. I sitt förvirrade tillstånd beger han sig tillbaka till den plats där hans tidigare offer satte livet till för att fortsätta sin massaker. Dr. Joan Gilmore (Belinda Montgomery) beger sig efter honom då ledningen på institutionen hon jobbar på börjar mörklägga misstaget, som sedan i sin tur skickar iväg personal för att hämta in både henne och Johns.

Jag har sett en stor del av 80-talets slasherutbud och Silent Madness (som också är känd som Beautiful Screamers, The Nightkillers och The Omega Factor) från 1984 är en av de tråkigaste filmerna i genren. Visst kan väl slasherfilmer vara långsamma och inte vara överdrivet våldsamma och ändå vara förbannat bra (bästa exemplet på en sådan film är väl Halloween, eller hur?), men Silent Madness tar det hela två steg längre.

Filmen börjar långsamt och visar sedan sammanlagt fyra mord med några minuter emellan, efter detta gaggar karaktärerna på och ingen som helst spänning inträffar under hela tiden. Zero, nada, noll. Inget händer. När det väl faktiskt börjar röra på sig så är det så taffligt och tråkigt gjort att inte ens den mest nervklene skulle kunna bli det minsta upphetsad av den här dyngan. För att strö ytterligare salt i såren visas nästintill inget av morden överhuvudtaget i filmen bortsett ifrån tre av dem (två av dem får vi inte ens se kropparna efter).

Det enda jag gillar med hela filmen är hur den var marknadsförd som en 3D-film. Vi får se ”3D”-effekter två eller tre gånger under hela filmen och första gången vi får se någonting av detta är en riktig yxa som kommer flygande mot skärmen som sedan, framför våra ögon, förvandlas till en tecknad yxa… nuff said.

Silent Madness är ungefär lika upphetsande som BingoLotto och är verkligen inte värd tiden och engagemanget från dig som tittare. Undvik den här dyngan och se någonting annat.. som kanske till och med är bra.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud