| Subcribe via RSS

Airplane!

oktober 6th, 2015 | Postad i Film, Komedi av J

Airplane!Krigsveteranen och ex-piloten Ted Striker (Robert Hays) har precis blivit dumpad av sin flickvän Elaine (Julie Hagerty), som jobbar som en flygvärdinna vid Trans American Airlines. I sin önskan att få henne tillbaka följer han efter henne ombord på flygplanet hon ska jobba på trots sitt djupa hat mot allt som är bevingat efter att han förlorade flera av sina män i kriget. Under flygningen försöker han ett flertalet gånger att få kontakt med henne, men då både flera i besättningen och många av passagerarna blir plötsligt allvarligt sjuka av en taskigt tillagad fiskmåltid får han ingen chans till det. Det visar sig ganska snart att Ted är den enda friska personen ombord som har någon som helst erfarenhet av att flyga och är den enda som kan landa planet säkert i Chicago, innan matförgiftningen börjar att skörda offer.

Jag hade bara sett enstaka klipp ifrån Airplane! (Titta vi flyger i Sverige) förut och har alltid varit nyfiken på den, men aldrig kommit till skott med att se den. Nu har jag då alltså äntligen sett den och den är riktigt kul måste jag säga, men inte riktigt så pass hysteriskt gapskrattsrolig som jag trodde att den skulle vara. Förstå mig rätt, jag gapflabbade bra många gånger under filmens gång (som när två herrar åker i en bil och har en uppenbar greenscreen bakom sig där det ska föreställa att de kör på en cyklist, vilket gjorde att jag nästan kiknade av gapskratt) men filmen känns på något sätt bitvis ganska ansträngd och vissa skämt får mig mest att småle istället för att skratta. Leslie Nielsen är (för mig) filmens ljuspunkt och karln får mig i vanlig ordning att gapflabba och är en av de största anledningarna till att jag faktiskt var sugen på att se filmen från första början.

Jag tror de flesta redan har sett Airplane! och om inte tycker jag att de ska ta och göra det. Filmen må vara gammal och må kännas ansträngd bitvis, men den levererar så pass många gapskratt att jag tycker att den förtjänar en rekommendation.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud