| Subcribe via RSS

Tremors 5: Bloodlines

oktober 18th, 2015 | Postad i Action, Film, Komedi, Skräck/Rysare av J

Tremors 5 - Bloodlines14 år har gått sedan de första Ass-Blaster monstren dök upp och terroriserade den lilla hålan Perfection, Nevada. Överlevnadsexperten Burt Gummer (Michael Gross), som var en av de som stoppade vidundren, ägnar sig nu mer åt att spela in en TV-serie om extrem överlevnad utanför Perfection. Men när Erich Van Wyck (Daniel Janks), från Sydafrikanska Vildlivs Ministeriumet, dyker upp och ber Burt om hjälp med ett Ass-Blaster problem tar det inte lång tid innan Burt och hans nya medhjälpare, Travis Welker (Jamie Kennedy), beger sig iväg till Sydafrika för att fånga in den dödliga besten. Väl där inser de ganska snart att problemet var betydligt större än vad de till en början trodde och att deras uppdrag kommer bli betydligt farligare än vad de kunnat ana…

Tremors 5: Bloodlines (som från början skulle heta Tremors 5: The Thunder From Down Under och skulle utspela sig i Australien) är för mig en av de mest efterlängtade filmerna de senaste 15 åren och jag blev verkligen inte besviken. Filmen levererade det jag ville ha och lite därtill. Jag skulle till och med kunna sträcka mig så pass långt att säga att det här är den bästa uppföljaren tätt efter tvåan och får mig att önska en sjätte film i serien.

Filmen är inte jättespännande direkt, men den blåser på med en hel del humor, action och sparar inte på monstereffekterna (som faktiskt ser riktigt bra ut för att vara CGI), samtidigt som de har utvecklat konceptet ytterligare ett steg (vilket är tacksamt då jag var oroad över att de bara skulle göra samma grej för femte gången). Skådespelarna gör bra prestationer (speciellt Michael Gross, som är en av anledningarna till att jag älskar den här franchisén), även om jag gärna hade sett att Kevin Bacon och Fred Ward hade återvänt till sina originalroller som det var snack om i filmens tidigaste stadium.

Nåja. Är du ett fan av Tremors filmerna och/eller TV-serien är Tremors 5: Bloodlines ett givet val. Det här är en film jag kommer att se om fler gånger utan tvekan. Rekommenderas.

Läs gärna mina recensioner av film nummer 1, 2, 34 samt TV-serien också.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud