| Subcribe via RSS

Spy Hard

oktober 23rd, 2015 | Postad i Film, Komedi av J

Spy Hard15 år har gått sedan agenten Dick Steele (Leslie Nielsen) stoppade den ondskefulle General Rancor’s (Andy Griffith) planer om världsdominans och sprängde honom i luften. Dessvärre förlorade han samtidigt sitt livs kärlek Victoria Dahl (Stephanie Romanov) i samma stund och bestämde sig kort därefter för att dra sig tillbaka. När nu Victorias dotter, Barbara Dahl (Stephanie Romanov, igen), blivit tillfångatagen av den förmodat döde General Rancor som nu återigen hotar att förstöra världen med en missil han gömmer i sin hemliga bas. Men för att genomföra sin plan behöver han ett speciellt datorchip som forskaren Professor Ukrinsky (Elya Baskin) har framställt. Dick Steele bestämmer sig för att återigen ta itu med General Rancor och slår sig ihop med Ukrinsky’s dotter, Veronique (Nicollette Sheridan), som råkar av en ren händelse vara KGB agent.

Spy Hard har alltid legat mig varm om hjärtat och var den första filmen med Leslie Nielsen jag överhuvudtaget såg. Jag minns så väl att jag satt och skrattade mig nästan grinfärdig av den och blev ett instant-fan av Mr. Nielsen. Jag hade inte sett Spy Hard på bra många år så jag bestämde mig således att se om den eftersom jag fick någon form av Leslie Nielsen freakout och ville se några av hans mest välkända filmer. Hur som helst, Spy Hard är en skojig spoof på spiongenren och skämtar en hel del med bland annat James Bond filmerna. Men även om det är en rolig film och den levererar några riktigt sköna gapskratt kommer den inte riktigt ända upp till exempelvis Naked Gun filmernas nivå. En del skämt känns smått ansträngda och framkallar mer fnissningar än rejäla gapskratt från min sida, vilket är synd då jag ville minnas att filmen var i samma galna stuk som Naked Gun filmerna. Inte för att en film som den här behöver någon vettigare avslutning eller så, men jag tycker att den har ett väldigt abrupt slut. Det kommer otroligt plötsligt och någon direkt avrundning existerar inte, varför begriper jag inte riktigt…

Nåja. Spy Hard kanske inte var så dödsrolig och galen som mitt glada minne ville måla upp den som, men den levererar en del sköna gapskratt och Leslie Nielsen är som vanligt skitrolig (trots ett smått ansträngt manus). Klart sevärd film hur som helst.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud