| Subcribe via RSS

Vertige

november 21st, 2015 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

VertigeEn grupp vänner på semester i Kroatien bestämmer sig för att de ska bege sig upp i en led högt upp i bergen, trots att den är avstängd för reparationer. Det visar sig snabbt att klättringen är betydligt mer riskfylld än vad de till en början trodde och efter att ha blivit strandsatta uppe i bergen utan någon som helst väg ner inser de snart att de inte är ensamma…

Är det något som kan få mina händer att börja svettas så är det en film där höga höjder står i fokus. Bara tanken att sätta mig själv i en situation där jag står hundratals meter över en avgrund och ett snedsteg kan resultera i ett fall med en oundviklig död får mina armar att knottra sig. Att sedan se en film där just sådana situationer inträffar får mig att sitta som på nålar och bli helt uppslukad av vad jag ser i ren och skär skräck.

Den franska skräckfilmen Vertige (eller High Lane utanför Frankrike) börjar just så. Jag blev fullständigt paralyserad av skräck under de första trettio minuterna och kände hur mina armar knottrade sig mer och mer för var minut som gick. Efter det mynnade filmen ut i samma form som The Hills Have Eyes, Wrong Turn och The Descent filmerna har, vilket gjorde att de resterande fyrtiofem minuterna av filmen kändes ganska oinspirerade.

Överlag är det väl en helt okej film, men jag tycker att den tappar fruktansvärt mycket efter de första trettio minuterna och filmen faller således ganska platt. Hade de hållit sig till hur filmen började hade den säkerligen varit betydligt mer nervpirrande och skrämmande än vad den blev.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud