| Subcribe via RSS

Scarecrow

november 29th, 2015 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

ScarecrowDet är snart dags för den årliga Fågelskrämmefestivalen och till råga på allt är det även hundraårsjubileum. Läraren Aaron Harris (Robin Dunne) samlar ihop sex elever som har fått kvarsittning och beger sig ut på vischan för att genomföra deras straff; att hjälpa Aaron’s ex Kristen (Lacey Chabert) att fixa upp hennes familjegård innan den ska säljas. Familjegården kommer emellertid med ett rykte om att över trettio personer har dött där och att platsen har en förbannelse över sig. Väl där börjar gruppen att inse att det kanske ligger något i ryktena trots allt…

Ibland kommer man över filmer man vid första åsynen av dem aldrig kan tro att de kan vara speciellt bra men att de efter en titt faktiskt var det – den här amerikansk-kanadensiska TV-filmen är just precis en sådan film. Den är inte så värst spännande och filmens manus har några hål i sig, men produktionen överlag är riktigt, riktigt bra och filmen hade egentligen kunnat vara en vanlig spelfilm som inte är gjord för TV. Skådespelarna är bra och filmens effekter är (i TV-filmsmått mätta) riktigt bra och är väl egentligen filmens starkaste kort. Men det som imponerar mig nästan mer än effekterna är att filmen faktiskt har några ganska grafiskt våldsamma scener i sig, vilket inte är speciellt vanligt förekommande för den här typen av film.

Även om Scarecrow inte är felfri rakt igenom så gillade jag den och ger den en rekommendation.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud