| Subcribe via RSS

The Gallows

december 6th, 2015 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

The GallowsFör tjugo år sedan inträffade en tragisk olycka under en uppsättning av skolpjäsen The Gallows som resulterade i att en av de deltagande eleverna dog. Men för att hedra det tragiska minnet av elevens död ska nu en ny uppsättning av The Gallows sättas upp på samma scen. En av deltagarna, Reese (Reese Mishler), har lämnat skolans football lag för att medverka i pjäsen då han har en hemlig crush på pjäsens regissör, Pfeifer (Pfeifer Brown). Reese har emellertid fått kalla fötter och när hans bästa vän, Ryan (Ryan Shoos), upptäcker att bakdörren till teatern aldrig blir låst då den är trasig gör de upp en plan; de ska bryta sig in i teatern samma kväll för att sabotera rekvisitan och därmed få pjäsen inställd.

Sagt och gjort beger de sig till teatern i sällskap av Ryan’s flickvän Cassidy (Cassidy Gifford) för att genomföra planen. Väl där blir de påkomna av Pfeifer, som av en händelse sett till Reese’s bil på parkeringen utanför. På väg ut från teatern upptäcker de att alla dörrar är låsta och det dröjer inte länge förrän de också inser att de inte heller är ensamma…

År 2012 spelade det glada gänget bakom The Gallows in… The Gallows. Va? Jo, så är det. Enligt en bekant på Facebook ska samma gäng som spelade in 2015 års The Gallows ha spelat in en found footage film med samma titel år 2012 för att visa för Blumhouse Productions, som sedan i sin tur ville göra en egen version. Enda skillnaden mellan de två versionerna ska vara att en av tjejerna byttes ut mot Cassidy Gifford då hon inte var het nog…

Nåja. Filmen i sig följer Standard Protokoll 131C och är otroligt förutsägbar. Karaktärerna är ganska over the top och Ryan Shoos’ karaktär är en av de största skitstövlarna jag någonsin har sett i en film tror jag. Dessutom beter sig karaktärerna stundtals som riktiga spånhuvuden och till en början var det hela sjukt frustrerande, men en bit in börjar filmen att klarna upp lite grann och den blir genuint creepy under flera scener.

Om jag inte missminner mig helt såg jag faktiskt trailern för den här filmen för någon månad sedan och artikeln som länkade till trailern hade titeln ”Årets mest skrämmande trailer”. Trailern väckte knappast något intresse, men tack vare inlägget av min bekant på Facebook fick jag helt enkelt lov att spana in den. Filmen i sig är inget märkvärdigt i den stadiga strömmen av found footage som kommer, men den har ett ganska bra kameraarbete och filmen blir som sagt (olikt många andra found footage filmer) stundtals genuint creepy. Jag gillar den trots klyschorna och de genomkorkade karaktärerna och tycker att den lyckas leverera det den ska hyfsat. Det finns klart mycket sämre found footage där ute än den här, utan tvekan, även om inte heller den här är helt felfri.

1 Comment

One Response to “The Gallows”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The Gallows Act II Says:

    […] för att se, men inte heller någonting man behöver undvika heller.Läs gärna min recension av den första The Gallows […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud