| Subcribe via RSS

Black Christmas (2006)

december 24th, 2015 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Black Christmas (2006)Det är jullov och föreningssystrarna i Delta Alpha Kappa ska fira högtiden tillsammans med deras husmor i deras föreningshus. Julefriden får emellertid ett abrupt slut då de börjar få underliga och hotfulla telefonsamtal från en svamlande man som hotar att döda dem och det dröjer inte länge förrän husets dystra förflutna kommer tillbaka…

Det är väldigt sällan jag håller en remake över ett original men när det gäller den amerikansk-kanadensiska Black Christmas från 2006 så gör jag det. Folk får tycka precis hur fan de vill om den här remaken (som ärligt talat bara är löst baserad på dess original), jag gillar den skarpt. Den har en hel del gore, blod och är en regelrätt slasher i moderna kläder. Tempot är betydligt högre och även om originalet är en klassiker så tycker jag att remaken är mer intressant och underhållande.

Jag drog mig bra länge för att se originalet och den här remaken hade jag inga som helst planer på att se överhuvudtaget egentligen, vilket visade sig ha kunnat bli ett rejält misstag. En klassiker i all ära, men en redigt blodig och slafsig slasherfilm slår (ofta) det mesta på fingrarna i mina ögon. Rekommenderas.

1 Comment

One Response to “Black Christmas (2006)”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Black Christmas (2019) Says:

    […] gärna mina recensioner av originalet och 2006 remaken […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud