| Subcribe via RSS

Terror

januari 3rd, 2016 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

TerrorFilmproducenten James Garrick (John Nolan) visar sin senaste film hemma hos sig inför några kollegor och vänner. Filmen är baserad på en verklig händelse som inträffade för 300 år sedan då några av Garrick’s förfäder brände en häxa på bål, som svor att utkräva hämnd på alla i Garrick blodlinjen. Efter att ha sett filmen inträffar en underlig händelse involverande James’ kusin, och enda fortfarande levande släkting, Ann (Carolyn Courage) som blivit hypnotiserad av en av gästerna. Det dröjer inte länge förrän folk runt Ann börjar att dö under mystiska omständigheter. Har hon någonting med morden att göra? Eller är det häxan som återvänt för att slutföra det hon en gång påbörjade?

Terror är en av de konstigaste slasherfilmerna jag har sett tror jag. Ingenting förklaras speciellt bra, folk som inte har ett skit med Garrick familjen att göra går hädan utan någon som helst anledning och filmen slutar på ett av de största meh-sätten jag någonsin har sett tror jag. Ingen förklaring överhuvudtaget, bara… slut. Filmen (som är regisserad av ingen mindre än Norman J. Warren som tre år senare regisserade en av mina absoluta favorit B-filmer, Inseminoid) är överlag ganska tråkig också. Det händer inte så fruktansvärt mycket egentligen och det blir mest att man sitter och väntar på att någonting ska hända, vilket det börjar göra mot slutet av den.

Jag tycker inte Terror är direkt dålig egentligen (om vi bortser från de fullkomligt utdaterade effekterna), det är bara det att hela filmen är så pass rörig och ingenting förklaras att det blir mest att jag sitter och kliar mig i huvudet när sluttexterna börjar rulla upp på skärmen. Var det Ann som genomförde alla morden besatt av häxan? Var det häxan som manifesterade sig i en mänsklig form? Varför blev hela filmen en hokus pokus skräckfilm (alá Suspiria) de sista 20 minuterna när den varit en ganska regelrätt slasherfilm med övernaturliga influenser?

Terror är ingenting jag tänker rekommendera, men det är samtidigt en film som alla slasherfilmstittare borde åtminstone se en gång. Mestadels för att bocka av en kultklassiker, som många ser den som.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud