| Subcribe via RSS

Joy Ride 2: Dead Ahead

januari 14th, 2016 | Postad i Film, Skräck/Rysare, Thriller av J

Joy Ride 2 - Dead AheadMedan de är på väg till Las Vegas för att genomföra svensexan och möhippan kombinerat för hennes syster Melissa (Nicki Aycox) och hennes fästman Bobby (Nick Zano) stannar Kayla (Laura Jordan) deras bil vid en bensinmack för att möta upp hennes date, Nik (Kyle Schmid), en snubbe hon har träffat på internet. Nik lyckas övertala de andra att de ska ta en avsides väg för att ta sig till Las Vegas snabbare, men det dröjer inte länge innan de får motorhaveri. De börjar gå och finner till slut ett hus mitt ute i ingenstans och bestämmer sig för att ta bilen som står parkerad i ladan som ligger intill huset till närmsta stad och sedan återvända med en hyrbil och betala för skadorna de orsakat på huset. Melissa lämnar sitt nummer så att ägaren ska kunna kontakta dem utan att behöva blanda in polisen. Det visar sig dock ganska snart att ägaren är en sadistisk lastbilschaffis som kallar sig för Rusty Nail (Mark Gibbon) och han tänker utkräva ett högt pris för vad de har gjort…

Joy Ride 2: Dead Ahead (vars releasetitel i Sverige är minst sagt underlig; Roadkill 2 – Joy Ride 2) är en direkt-till-dvd uppföljare till Paul Walker filmen från 2001 och fortsätter löst på karaktären Rusty Nail. Joy Ride 2: Dead Ahead är vad man kan förvänta sig av en sådan här uppföljare och bjuder inte på några större överraskningar. Den försöker att gå i föregående films fotspår och göra smarta twistar här och där och det funkar väl till en viss del, samtidigt som filmen drar sig lite mer åt skräck än thriller – vilket är på både gott och ont. Å ena sidan är det bra att de gjorde någonting nytt istället för att bara göra samma sak en gång till, å andra sidan saknar jag lite av den hyfsat täta thrillerkänslan som den första filmen hade som här har blivit till större delen utbytt till ett mer skräckorienterat tema. Filmens allra svagaste sida är emellertid offerkaraktärerna. Det är fyra totala idioter vi ska hålla på och följa igenom hela filmen och det dröjde inte speciellt länge innan jag började hålla på Rusty Nail istället för de där ärthjärnorna.

Med det sagt; filmen var överraskande bra för att vara en direkt-till-dvd uppföljare. Den är inte perfekt och är hyfsat trashig, men jag gillar den. Den gör det den ska och tempot igenom större delen av filmen är ganska högt. Dessutom gillar jag karaktären Rusty Nail sedan den första filmen. Man behöver egentligen inte direkt ha sett den första filmen för att begripa den här andra delen i serien, men det kanske är en fördel om man har gjort det. Om inte annat så för att se två bra filmer. Rekommenderas.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud