| Subcribe via RSS

Knock Knock

januari 15th, 2016 | Postad i Film, Thriller av J

Knock KnockFamiljemannen Evan (Keanu Reeves) är en fyrtiotreårig arkitekt som är lyckligt gift med två barn. När hans fru, Karen (Ignacia Allamand), och deras barn sticker iväg till deras hus vid stranden över helgen stannar Evan hemma då han har fullt upp med sitt arbete. Samma kväll knackar det på dörren och utanför står två unga kvinnor som ber om hjälp då de inte vet riktigt vart de ska. Evan bjuder in dem då det spöregnar och beställer en taxi åt dem. De börjar samtala och det dröjer inte länge innan de två kvinnorna, Genesis (Lorenza Izzo) och Bel (Ana de Armas), förför honom. Det ena leder till det andra och de har sex. Morgonen därpå finner Evan att de två kvinnorna fortfarande är kvar i huset, vilket bara är början på hans värsta mardröm.

Den amerikansk-chilenska filmen Knock Knock är en remake av 1977 års Death Game och är den andra remaken på den filmen. Den första remaken var den spanska filmen Viciosas al desnudo (eller Vicious And Nude som den också är känd som) från 1980. Hur som helst skrevs Knock Knock av Eli Roth (som också både producerade och regisserade filmen), Nicolás López och Guillermo Amoedo. Dessa tre herrar jobbade tillsammans på den röriga Aftershock från 2012 (recenserad här).

Med allt det sagt; Knock Knock är inte en bra film. Det tar nära timmen innan det faktiskt börjar röra på sig och det blir inte nämnvärt spännande därifrån heller. Keanu Reeves’ karaktär känns otroligt mesig och vid flera tillfällen i filmen gör han saker som gör att jag kliar mig i huvudet. Det är inte förrän mot slutet han faktiskt verkar försöka ta sig ur situationen han sitter i, men då på ett så klumpigt sätt att jag bara blir matt av att titta på det. Lorenza Izzo’s och Ana de Armas’ karaktärer irriterar även de. Jag begriper att de ska vara någon form av skurkar i filmen, men de beter sig som riktiga rövhål och med tanke på hur filmen slutar irriterar det mig bara ännu mer hur de agerar. Slutet är dessutom fullständigt värdelöst och bortkastat.

Knock Knock är inte en bra film och gör mig inte speciellt sugen på att se originalet eller föregående remake av den. Skippa.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud