| Subcribe via RSS

Ginger Snaps

mars 5th, 2016 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Ginger SnapsGinger (Katharine Isabelle) är sexton år, nervös, tuff och har, tillsammans med sin femton åriga syster Brigette (Emily Perkins), ett intresse för att iscensätta och fotografera dödsfall. En kväll i början på Oktober, samma dag som hon får sin första mens och som råkar vara kvällen för en fullmåne, blir Ginger och Brigette attackerade av en varulv. Ginger blir biten och inom några dagar har både hennes kropp och temperament förändrats drastiskt. Tillsammans med Sam (Kris Lemche), en lokal langare, försöker Brigette att hitta ett botemedel till Ginger. En kamp mot klockan påbörjar och allt eftersom Brigette försöker att finna en lösning på det hela närmar sig Halloween och en ny fullmåne med stormsteg, samtidigt som Ginger förändras mer och mer och snart börjar fler än bara de lokala hundarna att dö…

Ginger Snaps var en dold gem för mig. Jag hade hört talas om filmen och dess uppföljare för flera år sedan men aldrig haft något intresse i att se den, fram tills det att min syster sa att den var bra och att hon tyckte att jag skulle se den. Sagt och gjort, jag såg den och nu i efterhand känner jag mig lite som en idiot som inte har sett den tidigare. Den föll mig alldeles utmärkt i smaken. Filmen har bra skådespelare, ett intressant manus och den var även överraskande blodig. Jag hade verkligen inte förväntat mig flera scener som faktiskt inträffar i filmen.

Jag gillar Ginger Snaps och hade gärna sett Ginger Snaps 2: Unleashed och Ginger Snaps Back: The Beginning (som spelades in back-to-back 2004), men har inte lyckats komma över dem. Jag kanske ser dem i framtiden, vem vet? Jag vet i alla fall att jag rekommenderar Ginger Snaps.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud