| Subcribe via RSS

Home Movie

februari 5th, 2016 | Postad i Drama, Film, Skräck/Rysare av J

Home MovieClare Poe (Cady McClain) är en psykiatriker och är gift med prästen David (Adrian Pasdar). Paret bor tillsammans med deras två tvillingbarn, Jack (Austin Williams) och Emily (Amber Joy Williams), i en avsides skog någonstans i den norra delen av New York. Clare har nyligen skaffat sig en videokamera för att dokumentera sitt arbete, men David är den som använder den mestadels för att spela in en hemmavideo. Men efter Jack’s och Emily’s tionde födelsedag börjar barnen att bete sig underligt. Till en början är det småsaker, men allt eftersom börjar det hela eskalera och det står snart klart för Clare och David att någonting är väldigt, väldigt fel på deras tvillingbarn…

Home Movie är en found footage film i form av en hemmavideo. Mer eller mindre. Tråkig är den också. Så tråkig att jag tappade fokuset på den flertalet gånger och fick lov att spola tillbaka när det väl inträffade något. Det som händer i filmen är långt ifrån intressant och även om skådespelarna är ganska bra så är deras karaktärer rakt igenom stendumma. Jag menar, hade jag varit en av föräldrarna hade jag reagerat betydligt mer än vad de här två spånhuvudena gjorde redan efter första saken satungarna hittade på. Istället lallar de på ungefär som om ingenting hänt. Jag förstår att karaktärerna fick lov att göra som de gjorde (annars hade det troligtvis inte blivit någon film överhuvudtaget), men det hela känns bara som en urdum ursäkt för att göra ytterligare en i raden av snarkiga found footage filmer där det läskiga ska ligga i att tittaren ska fantisera ihop en massa saker själv.

Jag skiter fullständigt i vad folk säger; skräckfilmer där det inte händer ett jävla skit och du som tittare är menad att sitta och fantisera ihop något eget är ren jävla skit. Jag tittar väl på film för att SE saker? Om jag vill fantisera läser jag väl för helvete en bok? Argumentet att man ska sitta och fantisera ihop själv är bara ett uselt försök att backa upp usla och händelselösa ”skräckfilmer”.

Med det sagt; Home Movie är en stentrist dynga som du bör undvika.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud