| Subcribe via RSS

Haunted Changi

februari 12th, 2016 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Haunted ChangiJanuari, 2010. En grupp lokala dokumentärfilmare har bestämt sig för att göra en dokumentär om Old Changi Hospital, som sägs vara den mest hemsökta platsen i hela Singapore. Projektet tar emellertid en hemsk och tragisk vändning då de snart inser att det kanske låg mer i ryktena om platsen än vad de till en början trodde…

Haunted Changi är mer eller mindre Singapore’s svar på The Blair Witch Project. Filmen är inspelad på ett liknande sätt som Blair Witch och konceptet påminner ganska mycket om den filmen också (fast, istället för en skog utspelar det hela sig i ett gammalt övergivet sjukhus här). Det hela funkar rätt hyfsat, även om filmen i sig är ganska långsam och emellanåt väldigt händelselös. Hade de skurit ner på alla tagningar av den gamla nedgångna/härjade byggnaden och slängt in lite mer läskigheter mot slutet hade nog filmen blivit mer intressant. Med det sagt; filmen har sina stunder då den är ganska obehaglig och vid två tillfällen hoppade jag till ganska ordentligt. Filmen har atmosfär (på sina ställen) och stämningen mot slutet av filmen är ganska tät, fram till det sedvanliga found footage slutet som jag inte riktigt gillade. Det hela kändes ganska billigt om jag ska vara ärlig.

Haunted Changi är bättre än mycket annat i found footage sub-genren, men den hade samtidigt kunnat varit så mycket mer intressant och läskig än vad den är. Det är en okej film skulle jag vilja påstå, men råkar du ha något mer intressant att se så ta det istället.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud