| Subcribe via RSS

Deadpool

februari 14th, 2016 | Postad i Action, Film, Komedi av J

DeadpoolEx-Special Forces soldaten Wade Wilson (Ryan Reynolds) har sadlat om och blivit legosoldat. En kväll när han tar sig en krogrunda på den lokala puben för legosoldater träffar han Vanessa (Morena Baccarin), som han snabbt inleder en kärleksaffär med. Det dröjer dock inte länge förrän han blir diagnostiserad med en aggressiv cancer i flera livsviktiga organ. Han blir kontaktad av en mystisk man som berättar att det finns ett botemedel mot hans åkomma; ett experiment som kan ge honom superkrafter och därmed rädda hans liv. Wade tackar till slut motvilligt ja till erbjudandet och genomgår experimentet, som ger honom förmågan att läka sår och skador betydligt snabbare än vanligt – till priset av att hans liv mer eller mindre ödelagts. Med sin nya förmåga beger han sig efter den ansvarige för det hela, Ajax (Ed Skrein), för att utkräva hämnd under sitt nya alter ego; Deadpool.

Amerikansk-kanadensiska samproduktionen Deadpool är hands down den hittills bästa filmen år 2016. Filmen stannar nästintill aldrig upp och det händer hela tiden någonting. Humorn, tempot och filmens action ligger på full gas från början till slut och gapskratten löser av varandra. Jag har aldrig varit speciellt fascinerad eller intresserad av alla dessa superhjältefilmer (bortsett från The Punisher då), majoriteten av dem är samma sak om och om igen. Deadpool går en lite annorlunda väg och är både våldsam, rolig och överdriven till max – och jag älskar det. Rekommenderas.

2 Comments

2 Responses to “Deadpool”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Hardcore Henry Says:

    […] rullade på bioduken fick jag samma känsla som när jag var och såg Deadpool (recenserad här) i Februari; jag hade precis åskådat en förbannat bra actionfilm. Actionscenerna är […]


  2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Deadpool 2 Says:

    […] om karaktären – och den gjorde mig knappast besviken, vilket står klart om man läser min recension av den. Hur som helst var jag lika taggad inför Deadpool 2. Jag blev inte besviken den här […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud