| Subcribe via RSS

Skyscraper

mars 13th, 2016 | Postad i Action, Film av J

SkyscraperCarrie Wisk (Anna Nicole Smith) är en helikopterpilot för ett charterföretag som kör kunder dit de vill mot betalning. Efter att ha släppt av sina senaste passagerare upptäcker hon att komradion i helikoptern inte fungerar och går in i skyskrapan hon precis har landat på för att låna telefonen och ringa sin chef. Kort därefter inser hon att passagerarna hon nyss släppt av är en del av en terroristgrupp som nu har tagit kontroll över byggnaden och hon verkar vara den enda som kan stoppa dem.

Tydligen tyckte regissören Raymond Martino att Anna Nicole Smith gjorde ett så pass bra jobb i hans usla erotiska action-thriller To The Limit (recenserad här) att han gav henne huvudrollen i hans nästa film, Skyscraper, som han gjorde året därpå. Anna’s träiga skådespel är tillbaka med full kraft och varje gång hon står framför kameran blir jag lika förvånad varje gång hur lite inlevelse hon har. Övriga skådisar varierar mellan hyfsade och usla. Den som sticker ut mest måste nästan vara Deron McBee som måste vara den mest välfriserade terroristen jag någonsin har sett i en actionfilm. Jag menar, han hade platsat i ett glamrockband utan några som helst problem med det håret han hade i den här filmen.

Skyscraper (vars titel avslöjar ganska mycket) är en regelrätt Die Hard rip-off, men istället för Bruce Willis har vi alltså Anna Nicole Smith att beskåda när hon tampas med terrorister som troligen lärde sig att sikta på ett nöjesfält. Det hela är ungefär lika underhållande som det låter och det är ganska svårt att ta filmen på något större allvar när de valt en så pass usel skådespelerska som Anna i huvudrollen. Trots att filmen öser på med ganska mycket action så blir det aldrig nämnvärt spännande eller särskilt intressant heller för den delen.

Skyscraper är utan tvivel bättre än To The Limit, men den är samtidigt en trött B-actionfilm som försöker vara något den inte är; Die Hard.

1 Comment

One Response to “Skyscraper”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Skyscraper Says:

    […] med den gräsliga Anna Nicole Smith B-actionfilmen från 1996 med samma titel (recenserad här) – är en kul och underhållande stund även om den inte bjuder på speciellt mycket nytt i […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud