| Subcribe via RSS

Who Killed Captain Alex?

mars 4th, 2016 | Postad i Action, Film av J

Who Killed Captain AlexEn maffialedares broder blir tillfångatagen under en eldstrid med en militär specialstyrka, vilket driver på en hämndaktion mot militärlägret. Men när truppens ledare, Kapten Alex, blir dödad under maffians angrepp mot lägret eskaleras ett våldsamt krig mellan de två sidorna. Kaptenens bror tar saken i egna händer, medan maffiabossens följeslagare tar sig upp i skyarna för att bomba Kampala.

Jag finner inte ord som kan beskriva filmen (vilket jag använder väldigt löst här) Who Killed Captain Alex?. Nog fan finns det en hel del ambition bakom projektet och idéerna må vara klyschiga, men hade Nabwana I.G.G. haft mer kunskap, bättre resurser och en betydligt större budget än de knappa 200 dollar som gick till filmens produktion hade han kanske kunnat göra en halvdan actionfilm… vem vet? Skaparglädjen finns då i alla fall där och Nabwana med crew hade säkerligen jävligt roligt när de spelade in den här… filmen. Med det sagt och med de begränsningar Nabwana hade i åtanke tänker jag bara säga så här; Who Killed Captain Alex? är bedrövlig. Det spelar ingen som helst roll hur mycket skaparglädje som finns bakom filmen, det gör den inte bra bara för det.

Men samtidigt som filmen tar första platsen som den sämsta filmen jag någonsin har sett så hade jag ändå jävligt kul medan jag tittade på den. Den var så pass usel att den faktiskt blev underhållande (på grund av fel orsaker givetvis). Effekterna är skrattretande. Att se fullvuxna karlar springa runt med trävapen och helikoptrar som ser ut att ha blivit ritade i Microsoft Paint komponerat tillsammans med usla skådespelarinsatser och en gapande VJ (Video Joker) som gormar helt orelevant skit fick mig att kikna av gapskratt. Det är otroligt svårt att ta hela filmen på något som helst allvar och även om jag tror att Nabwana gjorde filmen med en viss glimt i ögat kan jag inte låta bli att garva åt flera av de som står framför kameran som agerar som att de skulle vara med i en blockbuster film från Hollywood.

Who Killed Captain Alex? är en bedrövlig film, men har samtidigt en viss charm. Det är inte en bra film, men man har samtidigt inte tråkigt när man tittar på den heller (även om jag kan tro att det inte var riktigt menat att tittaren ska sitta och skratta sig harmynt under den strax över timme långa speltiden).

För dig som är nyfiken på den här filmen trots min bittra text här ovanför kan du faktiskt finna hela filmen på youtube, där Nabwana I.G.G. har lagt upp den. Du finner den här nedanför.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud