| Subcribe via RSS

Kemper

mars 18th, 2016 | Postad i Film, Thriller av J

Kemper1En amerikansk småstad skakas av en seriemördares framfart. Offren är alla unga kvinnor, men utförandet skiljer sig åt i samtliga fall och mordutredaren Tom Harris (Christopher Stapleton) har börjat ana att det troligtvis rör sig om två olika gärningsmän. I hemlighet får han hjälp av Ed Kemper (Robert Sisko), en hyperintelligent enstöring med ett sjätte sinne för en mördares sätt att tänka. Hans instinkter leder utredningen framåt, men Kemper har ett mörkt förflutet och frågan är om inte Tom i själv verket använder ett monster för att fånga ett annat…

Jag läste igenom de recensioner som finns att läsa på IMDB för den här filmen och nästan allihop sågar den. Flera av dessa recensioner klagar på att filmen inte är trogen de verkliga händelserna som inträffade mellan 1964 och 1973 i Santa Cruz, Kalifornien, då seriemördaren och nekrofilen Edmund Kemper härjade. Det alla dessa personer verkar ha missat är att filmen är inte baserad på de verkliga händelserna utan inspirerad av dem (vilket står klart och tydligt i inledningen av filmen), vilket gör att skaparna bakom filmen kunde göra en egen fiktiv vision av Kemper – vilket var precis vad de gjorde också.

I det stora hela är Kemper en halvdan thriller som börjar ganska intressant med en Dexter-aktig touch, men som kring tjugofem minuter in tvärvänder och börjar följa Standard Protokoll 125A för thriller-filmer. Det är ungefär här filmen fiser ur sig all potential och blir otroligt medelmåttig och emellanåt rent av tråkig. Det svajande skådespelet av många framför kameran hjälper inte heller och den enda som egentligen är riktigt sevärd är Robert Sisko i hans gestaltning av Kemper (även om den är otroligt löst baserad på honom).

Jag tycker inte Kemper är dålig, men den är samtidigt väldigt förutsägbar och utdragen. Vi tittare vet precis vad som kommer hända och det hela blir mer en kamp om att försöka hålla sig fokuserad på filmen än någonting annat. Hade de hållit sig till hur filmen inledes åtminstone halvvägs in hade filmen troligtvis blivit betydligt mer intressant och givande än vad den i slutändan blev.

Tags: , ,
No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud