| Subcribe via RSS

Paranormal Activity: The Ghost Dimension

mars 20th, 2016 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Paranormal Activity - The Ghost DimensionDet är den 29 November 2013 och familjen Fleege har nyligen flyttat in i ett nybyggt hus. Ryan’s (Chris J. Murray) yngre bror Mike (Dan Gill) kommer på besök efter att han har blivit dumpad och Ryan’s fru, Emily (Brit Shaw), är inte speciellt förtjust i idéen att Mike ska stanna en längre tid hos dem. Några dagar efter Mike’s ankomst hittar de två bröderna en låda med en specialgjord videokamera och en bunt med VHS-kassetter som de bestämmer sig för att titta på. På kassetterna, som är daterade till 1988, bevittnar de två unga flickor som blir lärda att använda sig av övernaturliga krafter. När de provar videokameran de hittade upptäcker de att den verkar kunna snappa upp paranormala skepnader som det mänskliga ögat inte kan upptäcka och det dröjer inte länge förrän Ryan’s dotter, Leila (Ivy George), får en mystisk låtsasvän som hon kallar för Toby…

Paranormal Activity: The Ghost Dimension ska alltså vara den sista delen i serien. Jag har svårt att tro det med tanke på att de lämnar dörren helt öppen för ytterligare en film i serien. Hur som helst…

Filmen är likt majoriteten av de tidigare filmerna skräp. Det händer betydligt mer än i de tidigare filmerna i form av jumpscares och grejer som slänger sig mot skärmen (antagligen för att filmen blev inspelad i 3D) och vid ett tillfälle hoppade jag till och med till, men filmen är så nedsölad i klyschor och allting är så förutsägbart att många av jumpscaresen som inträffar går att förutse timtals i förväg. Storyn är inte speciellt engagerande heller och nu när jag tänker på det hade de här filmerna lika gärna kunnat avslutas vid film nummer tre, om de lagt upp allting annorlunda och skippat en del onödigt skit som händer i de tidigare filmerna. Fast, med tanke på vilka pengakossor de här skitfilmerna har varit så är jag inte det minsta förvånad att det har kommit totalt sex filmer med namnet Paranormal Activity.

En till sak jag inte förstår är varför de tagit bort numreringen i titeln på den här delen? Paranormal Activity 1 till 4 hette bara titeln plus en numrering. Enkelt och koncist. Att The Marked Ones inte hade en siffra förstår jag då det är en spin-off, men The Ghost Dimension är ju film nummer fem i huvudserien så varför skippa numreringen om de tidigare fyra filmerna har haft det?

Nåväl. Förhoppningsvis är Paranormal Activity: The Ghost Dimension den sista filmen i den här franchisén och även om den var mer händelserik än de tidigare delarna (troligtvis mest för att de skulle ha skit att kasta mot tittaren i 3D-varianten av filmen) så faller den väldigt platt på sitt ansikte och är överlag stentråkig. Skippa.

Länkmaffian: recensioner på 1, 2, 3, 4 och The Marked Ones, samt The Asylum’s rip-off Paranormal Entity.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud