| Subcribe via RSS

Urban Legends: Final Cut

mars 27th, 2016 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Urban Legends - Final CutAmy (Jennifer Morrison) studerar vid filmskolan Alpine University och kämpar med att få färdigt sin examensfilm om vandringssägner för att försöka vinna ett stipendium på 15 000 dollar och Hitchcock-priset, vilket mer eller mindre garanterar vinnaren att regissera en Hollywood-film. Saker och ting blir emellertid inte lättare när de i hennes filmteam börjar att försvinna spårlöst. Hon bestämmer sig för att undersöka saken och inser snart att någon har bestämt sig för att kamma hem stipendiet och Hitchcock-priset, även om det kommer kosta alla konkurrenterna livet…

Medan jag ångrade att jag inte hade sett Urban Legend tidigare så känner jag att jag lika gärna hade kunnat låta Urban Legends: Final Cut ligga ett tag till. Det är inte en dålig slasher, den följer alla klyschor och regler som en regelrätt slasher ska göra men konceptet som fungerade så bra i den första filmen med vandringssägner känns väldigt forcerat här. Vandringssägnerna är förvisso viktiga för händelseförloppet i filmen, men det känns mest som att konceptet är där bara för att kunna knyta ihop den med den första filmen. Kan man se förbi det är filmen hyfsat underhållande. Den är lagomt cheesig, har en och annan bra skådis (Morrison i synnerhet, som vi senare såg i långköraren House M.D.) och levererar ett och annat gapskratt avrundat med några stalk ’n slash scener, varav flera av dem dessvärre känns väldigt oinspirerade.

Hade Urban Legends: Final Cut varit klyftigare, haft fler klyftiga mord och inte känts så forcerad hade jag troligtvis rekommenderat den, men som den är så tycker jag att det är en okej dussinslasher som duger att se om man inte har någonting annat i slasherväg att tillgå för tillfället.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud