| Subcribe via RSS

The Ouija Experiment

april 20th, 2016 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

The Ouija ExperimentFem vänner filmar ett experiment under en seans med en ouija-bräda för att skapa en video som ska göra dem berömda världen över. Men tack vare problem inom gruppen tappar de snabbt fokus på seansen och de regler som måste följas, vilket gör att de lämnar dörren öppen för någonting ondskefullt…

Jag hade ingen aning om att The Ouija Experiment var en found footage film förrän jag tryckte igång den och som den sucker jag är för den typen av filmer blev jag så klart glatt överraskad… fram tills det att jag upptäckte hur irriterande och totalt stendumma karaktärerna jag skulle få lov att följa i cirka 90 minuter var. Hur som helst försökte jag ignorera det faktum att samtliga karaktärer som syntes i filmen verkade ha vakuum mellan öronen och koncentrerade mig på filmens berättelse, som snabbt visade sig vara en enda röra av klyschor och billiga jumpscares. Filmen bjuder knappast på någonting nytt och att majoriteten av filmen går åt till en massa fullständigt ointressant drama mellan karaktärerna gör inte filmen mer sevärd direkt. Jag har dessutom troligtvis aldrig sett en found footage film med så många jumpcuts som den här. Istället för långa tagningar utan pauser klipps det hej vilt i varenda scen i filmen, vilket tar bort en stor del av känslan av att materialet man tittar på är verkliga inspelningar (speciellt slutet som måste vara ett av de mest absurda slut jag någonsin har sett).

Även om filmen är skräp så måste jag ändå ge de som ligger bakom den cred för de uppenbara CGI-effekterna som dyker upp mot slutet. För att ha haft en budget på cirka 1200 dollar så ser de faktiskt helt okej ut.

The Ouija Experiment är en skräpfilm kort och gott. Hade de lagt mer krut på att göra välskrivna karaktärer och en kusligare film överlag utan allt onödigt drama hade den kanske fungerat bättre. Det lilla som väger upp filmen är på tok för lite och hela filmen faller platt på sitt ansikte väldigt snabbt. Fyra år efter dess release släpptes en uppföljare. Uppföljare ignoreras.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud