| Subcribe via RSS

Piggy

maj 1st, 2016 | Postad i Film, Thriller av J

PiggyEfter en krogrunda blir den blyge och tillbakadragne Joe’s (Martin Compston) storebror John (Neil Maskell) nedsparkad och knivhuggen av ett gäng ligister, för att senare dö på sjukhuset. Dagarna efter dådet går och Joe hamnar mer och mer i en bubbla tills den dagen då en främling knackar på hans dörr. Främlingen säger sig vara en gammal vän till John och presenterar sig som Piggy (Paul Anderson). Piggy hjälper Joe att hantera sorgen efter sin broder med avsikten att rädda honom och att erbjuder sin hjälp för att skipa rättvisa. Men allt eftersom deras vänskap växer finner sig Joe i en spiral av våld och hämnd och börjar så småningom att ställa sig frågan; vem är Piggy egentligen?

Jag plockade upp den brittiska thrillern Piggy på Dollarstore för tio spänn för några månader sedan och hade väl inga direkta förväntningar på den egentligen. Nu när jag har sett den så är jag faktiskt ganska förvånad över hur välspelad, brutal och bra den faktiskt var. Paul Anderson i titelrollen är suverän och samspelet mellan honom och Martin Compston är riktigt bra. Ed Skrein (Ajax i Deadpool) dyker även upp i sin första (om än ganska liten) roll. Det är knappast en film som kommer gå till världshistorien men det är en intressant thriller som gör det den ska, trots att jag inte blev speciellt överraskad av slutet. Det enda problemet jag har med filmen är att den är lite lång och hade kunnat saxats ner runt tio minuter utan att det hade haft någon större åverkan på storyn.

Piggy bjuder inte på någonting nytt direkt, men den är välgjord, välspelad och rullar förbi utan några större problem. Den får en tumme upp från mig.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud