| Subcribe via RSS

The Task

maj 9th, 2016 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

The TaskSex ungdomar har blivit uttagna för att medverka i den nya reality showen ”The Task”. Syftet med ”The Task” är att de sex deltagarna som ska medverka i programmet är att de ska spendera en natt i ett beryktat fängelse som sägs vara hemsökt och där genomföra olika skrämmande uppgifter för att slutligen, om de klarar sig igenom natten, vinna 20 000 dollar vardera. Saker och ting tar emellertid en skrämmande vändning då programmets producent, Connie (Alexandra Staden), tillsammans med hennes team upptäcker att någon mer än deltagarna är inne i byggnaden – någon som inte ska vara där…

Filmer som har en långsam build-up och där ingenting direkt händer förrän mot slutet brukar jag i regel avsky. The Task är just en sån film, men jag avskyr den inte. Ska sanningen fram tycker jag att den fungerar bättre under den första timmen då det inte händer speciellt mycket mot när de slänger allting i ansiktet på tittaren under de sista trettio – åtminstone fram till slutscenerna som jag inte alls var beredd på (och då menar jag inte det allra sista som händer i filmen). Build-upen är bitvis nagelbitande och riktigt spännande samtidigt som idéen bakom filmen är riktigt bra (även om den använts förr), som tyvärr rinner ut i sanden mot slutet av filmen.

Jag skulle säga att The Task är en halvbra film. Hade de hållit den subtila stilen genom hela filmen utan att börja kasta en massa saker i ansiktet på tittaren hade jag troligtvis rekommenderat den. De ska dock ha cred för upplösningen, som jag inte alls var beredd på.

Tags: , ,
No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud