| Subcribe via RSS

Husk

maj 22nd, 2016 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

HuskEn grupp vänner tvingas överge sin bil efter att ha krockat med en flock kråkor på en enslig väg någonstans i Nebraska. De hittar en övergiven gård inte långt ifrån där de kraschade där de hoppas kunna få skydd från nattens intrång. Men väl där inser de snart att någonting väntar på dem ute i det omkringliggande majsfältet – någonting ondskefullt.

2005 spelade Brett Simmons in en kortfilm på strax under trettio minuter kallad Husk. 2009 spelade han in en remake av sin egen kortfilm med samma titel, filmen blev emellertid inte släppt förrän 2011 och det är den filmen jag har sett här. Tittar man i filmens kopplingar på IMDB står det bara att det är en remake av just den kortfilmen, men tar man sig en titt på Wikipedia står det att Husk är en remake av filmen Scarecrows från 1988. Vad som är rätt eller fel har jag ingen aning om och bryr mig inte så noga heller egentligen. Nåväl…

Husk är definitivt en dussinskräckis. Den bjuder inte på några direkta överraskningar och så värst spännande är den inte heller. Skådisarna är helt okej även om deras karaktärer är idioter, effekterna (de man får se i alla fall) ser okej ut och speltiden är hyfsat kort (strax under åttio minuter) så filmen pågår inte speciellt mycket längre än vad den behöver.

Har man ingenting bättre att titta på duger Husk att titta på. Har man något mer intressant i filmhyllan att se tycker jag att man kan ta en titt på det istället.

Tags: , ,
No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud