| Subcribe via RSS

Primal

maj 22nd, 2016 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Primal12 000 år tillbaka i tiden målade en urinvånare en varnande väggmålning vid ingången till en grotta. Antropologiststudenten Dace (Wil Traval) och hans fem vänner ger sig ut i den australiensiska vildmarken för att leta upp det mångtusenåriga mästerverket. Vad de inte vet är att den sedan länge döda konstnären själv blev offer för det vidunder han varnade för och till skillnad från honom lever det än idag, vilket gruppen ganska snart blir varse om…

Hur kommer det sig att i varenda jävla film där karaktärerna riskerar att förvandlas till groteska monster så ska det alltid vara en karaktär som ska bete sig som en komplett idiot? Primal är verkligen inget undantag när det kommer till den punkten och även om jag har börjat irritera mig på den klyschan så fungerar filmen utöver det ganska bra. Skådisarna är bra och det snålas inte nämnvärt på gore och effekter, vilka ser förbannat bra ut – åtminstone fram mot slutet då fruktansvärd CGI används som sticker i ögonen å det grövsta.

Primal är väl egentligen ingenting speciellt men den underhåller ganska gott under de cirka åttio minuter den rullar på under och jag tycker den är ganska bra. Dessutom gillar jag den australiensiska engelskan som talas i filmen, vilket i sig är ett plus i mina ögon. Filmen får en rekommendation hur som helst.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud