| Subcribe via RSS

Warcraft

maj 28th, 2016 | Postad i Action, Film, Äventyr/Fantasy av J

WarcraftDet fredliga kungadömet Azeroth är på kanten till ett krig då dess civilisation står inför en fruktansvärd ras av inkräktare: orcher, krigare som flyr från sin döende värld för att kolonisera en annan. Medan en portal öppnas mellan de två världarna med en mörk magi som hotar att förinta allting den vidrör står de två armérna inför total tillintetgörelse. Från bägge sidor är två hjältar inställda på en kollisionskurs som kommer att bestämma ödet för deras familjer, deras folk och deras hem.

Jag har alltid varit ett fan av Warcraft spelen (fram till World Of Warcraft som aldrig har intresserat mig överhuvudtaget) och är än idag det. Det är gamla men ack så underhållande och bra real time strategy spel som står sig än idag. Rykten om att en film baserad på det universumet flöt runt redan kring 2005, 2006 vill jag minnas och nu har den alltså släppts. Uppenbarligen.

Jag har sett en del arga recensioner på den där folk tvärsågar den och påpekar bland annat att den har på tok för mycket platt CGI och att de mänskliga karaktärerna känns betydligt mindre levande än CGI-karaktärerna och så vidare. Själv hade jag inga direkta problem med CGI-delen. Jag menar, det är trots allt en CGI-blockbuster där CGIn står mycket i fokus. Rent av otroligt mycket. Men med det sagt vill jag också säga att jag kan tycka att de gott hade kunnat gjort filmen till en 100% datoranimerad långfilm istället, speciellt med tanke på vilka fläskiga cutscenes och videos Blizzard Entertainment (skaparna av Warcraft universumet, för dig som inte är insatt) har skapat i sina spel så tidigt som 90-talet.

Det jag personligen hade problem med var att storyn kändes som att den var skriven över en kafferast. Klyschorna haglar under hela filmen och kan man inte förutse huvudpunkter i filmen tusen år innan de händer kan jag börja undra under vilken sten den tittaren har legat de senaste tjugo åren. Det blev hur som helst helt enkelt att jag satt och väntade på att allting skulle hända i filmen och spänningen som ska finnas där fes ur sig ganska snabbt. Jag är inte imponerad.

Men trots att jag tycker att den var otroligt klyschig så vill jag inte kalla den för dålig heller. Filmen har sina ljusa stunder och är man bekant med spelen känner man igen många namn och platser där filmen utspelar sig, vilket är ett rätt gott tecken på att filmen är gjord för fansen och har man inte spelat spelen eller är ett fan av dem så har jag väldigt svårt att tro att man skulle gilla den här filmen överhuvudtaget.

Warcraft är inget mästerverk i mina ögon, men kan man se förbi alla klyschor och om man är ett die hard fan av spelen så bör man absolut se filmen.

Ingen uppföljare är annonserad i skrivande stund, men jag skulle tro att det nästan är skrivet i sten att en eller flera sådana kommer dyka upp med tanke på hur den här filmen utspelade sig…

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud