| Subcribe via RSS

Rovdyr

juni 12th, 2016 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

RovdyrSommaren 1974. En grupp ungdomar har planerat en avkopplande helg ute i skogen tillsammans och plockar upp en liftare vid en avlägset belagd sylta. Alldeles för sent inser de att hon är på flykt från något fasansfullt. Här, långt bort från civilisationen, finns nämligen män som ägnar sig åt ett brutalt helgnöje; att jaga, stympa och slakta människor som försvarslösa djur. Efter att gruppen blivit överfallna vaknar de upp långt ute i skogen och hör snart ett jakthorn ljuda. Jakten är igång.

Jag hade hört en del bra grejer om den norska Rovdyr och när jag kom över den på bluray för en tjuga handlade jag hem den. Man kan väl säga som så att den var värd pengarna i alla fall, men nog har Norge gjort bättre ifrån sig än så här (Trolljegeren, Død snø och Fritt vilt filmerna exempelvis). Karaktärerna var ganska irriterande och det blev aldrig nämnvärt spännande, men filmen bjuder åtminstone på ganska gott om gore och då filmens speltid ligger på knappa 75 minuter blir den aldrig speciellt långdragen.

Rovdyr ligger i lä med Fritt vilt filmerna, men fungerar ganska hyfsat som en hillbilly slasher alá The Texas Chainsaw Massacre – fast ute i skogen. Gillar man slashers så går den nog hem, gillar man inte såna filmer bör man nog se någonting annat.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud