| Subcribe via RSS

Choose

augusti 1st, 2016 | Postad i Film, Skräck/Rysare, Thriller av J

ChooseSheriffen Tom Wagner (Kevin Pollak) har fått ett mycket märkligt fall på sitt bord involverande mordet på en välkänd advokat. Mördad av sin egen tonårsdotter. Det hela låter inte märkligare än något annat fall av samma typ bortsett från en detalj; hon blev tvingad av en okänd man att välja vilken av hennes föräldrar som skulle dö, annars skulle hela familjen utplånas. Inte långt efter mordet blir Tom’s dotter Fiona (Katheryn Winnick), som snart ska ta examen i journalistik, kontaktad av samma galning under kodnamnet ISO_17 med flera kryptiska meddelanden. Vad vill han Fiona? Och varför är han så intresserad av Fiona’s moders självmord tre år tidigare?

Efter att ha läst runt lite kring Choose märkte jag att många jämför den med Saw filmerna. Visst lånar den några element ifrån de filmerna men att säga att det är en sämre kopia av Saw är bara att göra en orättvis bedömning av filmen. Jag gillade hur som helst Choose. Den är långt ifrån felfri och den har vissa problem, ja, men överlag tycker jag att det är en ganska spännande och intressant film. Enda riktiga problemet jag har med filmen egentligen är att mot slutet börjar den fisa ur sig lite grann och slutet känns bara som ett meh. Slutkonfrontationen hade kunnat varit bättre och mer spännande än vad den är, men tack vare att resten av filmen är hyfsat stark så kan jag ursäkta det hyfsat platta slutet.

Hur som, Choose är en hyfsat spännande, intressant och underhållande film som får en mild rekommendation.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud