| Subcribe via RSS

Static

augusti 1st, 2016 | Postad i Film, Skräck/Rysare, Thriller av J

StaticDet gifta paret Jonathan (Milo Ventimiglia) och Addie Dade (Sarah Shahi) kämpar fortfarande med att komma över sorgen efter att deras treårige son dog i en tragisk olycka. När så en natt när de ligger och sover bankar en ung kvinna på dörren och ber om att bli insläppt. Hon presenterar sig som Rachel (Sara Paxton) och berättar att hennes bil har gått sönder och att hon är förföljd av en grupp mystiska män i gasmasker. Ingen annan syns till, men mardrömmen har bara börjat…

Static är en långsamtgående home invasion film och känns lite som You’re Next’s motpol. Istället för gore, blod och våld försöker sig Static på en mer subtil spänning. Och det funkar.. till större delen. Även om jag gillar att de tar en lite annorlunda väg från de flesta andra home invasion filmer så tycker jag att de hade kunnat skruvat upp tempot lite grann ungefär halvvägs. Jag menar, okej att de bygger upp en tät stämning och spänning igenom att ta det långsamt men när det väl brakar loss bör även tempot öka.

Men även om filmen haltar lite mer än vad den egentligen borde ha gjort så tycker jag ändå att det är en okej film. Den är spännande majoriteten av speltiden och har ett slut jag inte alls kunde se skulle komma, vilket är ett stort plus i kanten. En mild rekommendation är väl på sin plats, men räkna inte med en till You’re Next.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud