| Subcribe via RSS

Lights Out

augusti 14th, 2016 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Lights OutI hennes barndomsår var Rebecca (Teresa Palmer) aldrig säker på vad som var verkligt och vad som inte var det när ljusen släcktes. Någonting ohyggligt fanns där i mörkret, men hon förstod aldrig vad. När hon till slut flyttade hemifrån trodde hon att hon lämnade hennes barndomsskräck bakom sig… tills nu. När hon får veta av sin yngre bror Martin (Gabriel Bateman) att han också har börjat uppleva samma oförklarliga och fasansfulla händelser som hon gjorde bestämmer hon sig för att gå till botten med det hela. Allt eftersom hon börjar närma sig sanningen inser hon att spåren leder till en sedan länge död vän till deras mor Sophie (Maria Bello)…

2013 släpptes kortfilmen Lights Out av den svenska regissören/manusförfattaren/producenten David F. Sandberg i samband med Bloody Cuts’ tävling Who’s There? A Horror Short Film Challenge då det var ett av bidragen. Lights Out kammade hem priset för bästa regissör och blev utöver det en viral hit. Många skräckfilmfans pratade om kortfilmen och även större filmsiter, så som MovieZine, skrev artiklar om den, vilket troligtvis var anledningen till att New Line Cinema bestämde sig för att göra en långfilmsversion av den och sätta David F. Sandberg i regissörsstolen och James Wan i en av producentstolarna.

Så med tanke på att New Line och James Wan har varit involverade i produktionen av filmen borde man känna sig ganska säker på att det är en bra skräckfilm, right? Både ja och nej. Å ena sidan är idéen intressant och skådespelarna bra, å andra sidan kan man förutse vartenda jumpscare ungefär två timmar innan de händer – vilket blir väldigt gammalt, väldigt snabbt. Det är synd då filmen hade stor potential att bli riktigt läskig. Istället känns filmen ganska oinspirerad och följer tumreglerna för hur en modern spökskräckis ska vara, vilket mest gör att filmen trillar i backen med ansiktet först.

Jag skulle säga att Lights Out är på sin höjd medioker. Den överraskar knappast den inbitne skräckfilmstittaren och skräms gör den inte särskilt väl heller, men om man vill ha en lagom lång (cirka 80 minuter) medioker skräckis för att fördriva lite tid med så passar den rätt bra. Vänta tills den har gått ner lite i pris på dvd och bluray bara.

Som med de flesta andra större skräckfilmsproduktioner verkar även Lights Out få en uppföljare – även om jag skulle tro att det beror helt på hur mycket pengar den här filmen drar in. Nåja. Den som lever får se…

Om du är intresserad av vad Bloody Cuts är kan du klicka här. Om du vill se de andra bidragen som var med i tävlingen klickar du här. Om du vill se kortfilmen den här filmen är baserad på kan du titta på den här nedanför.

1 Comment

One Response to “Lights Out”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Come Play Says:

    […] som efter att ha blivit väldigt uppmärksammade fått en fullängdsversion. Lights Out (recenserad här) är ett exempel på en sådan film och Come Play är ytterligare en av dessa filmer då det är en […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud