| Subcribe via RSS

Crank: High Voltage

augusti 3rd, 2009 | Postad i Action, Film, Komedi av H

Crank High VoltageChev Chelios var död. Han mår bättre nu. När vi sist såg honom störtade han mot sin död från en helikopter, men maffian har andra planer. Chev vaknar tre månader senare med ett konstgjort hjärta med taskigt batteri. Nu måste han få tag i sitt stulna hjärta, och med jämna mellanrum ge batteriet en rejäl stöt för att ladda upp.

Det jag skrev om Crank 1 kan jag lika gärna återge ordagrant om Crank 2: ”hård action i 2000 kilometer i timmen. Inte en sekund bromsar filmen ner utan vräker på med biljakter, slagsmål, skottlossning, sex och massor av (hyfsat sjuk) humor i ett hysteriskt tempo.

Jag har inte haft så här kul på länge. Jag skrattade så jag grät flera gånger. Visst, hela filmens handling är bara en ren ursäkt för att rocka loss nåt gruvligt, men det gör mig inte ett dugg. Tveklöst en av årets absolut bästa filmer enligt mig.

Regissörsparet Mark Neveldine och Brian Taylors nästa film Gamer har premiär i September, och den ser också jävligt kul ut. Dessutom har de skrivit manuset till Jonah Hex, baserat på den gamla western-serietidningen, och det ser jag också fram emot.

1 Comment

One Response to “Crank: High Voltage”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Hardcore Henry Says:

    […] snett efter Deadpool så klart. Filmen känns som Crank: High Voltage (recenserad här av mig och här av H), fast i förstapersonsvy och med mer gore. Och ryssar. Och det är ett jävligt bra betyg i […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud