| Subcribe via RSS

Fast & Furious

augusti 13th, 2009 | Postad i Action, Film av H

Fast And FuriousDen fjärde snabba och ursinniga filmen återförenar skådisarna från den första filmen, eftersom alla deras karriärer går åt helvete och de behöver pengar. Regisserade gjorde Justin Lin, som gjorde den tredje skräprullen. Inte heller den här gången lyckas han nämnvärt med de två viktiga ingredienserna i filmserien: racing och bilpimpande.

Vin Diesel och Michelle Rodriguez utför en klurig tankbilskapning, varefter Diesel bestämmer sig för att han nog klarat sig undan polisen länge nog. För att inte dra med sig sina kumpaner i den säkerligen föreståndande arresteringen, så lämnar han dem.

Senare blir Rodriguez mördad efter en bilkrasch, och Diesel återvänder till L.A. för att ta reda på vem som ligger bakom. FBI-agenten Paul Walker är på jakt efter samma person, så de båda stöter på varandra när de nästlar in sig i en knarklangares gäng.

Racingen är mestadels snyggt gjord och håller ett högt tempo, men ett tränat öga ser CGI-bilarna fladdra förbi allt för ofta. Alla sekvenser i en viss gruvgång är rent patetiska och påminner mest om motsvarande scener i Indiana Jones-film nummer två.

Man fokuserar dessutom hellre på kvinnors skrev än snygga bilar, och det är väl ändå inte riktigt det som är poängen här? Inte ens i den obligatoriska ”nu bygger vi våra bilar inför slutfighten”-sekvensen får vi se några coola bilattiraljer. Ett katastrofalt misslyckande, helt i linje med Tokyo Drift.

Nej, det här är inget vidare. Dock tycker jag att filmen är bättre än just Tokyo Drift. Det är mer action, slagsmål och pangpang där förra filmen bara var en jävla massa slajdande. Ändå inget att bry sig om att se. Glöm uppföljarna, se om ettan.

3 Comments

3 Responses to “Fast & Furious”

 1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Furious 6 Says:

  […] recensioner av de tidigare filmerna: 1, 2, 3, 4, 5. Även H har skrivit två recensioner på del 4 och 5 i serien, samt nr 6 på DVDKritik.se, läs gärna dem […]


 2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Furious 7 Says:

  […] på 1, 2, 3, 4, 5 och 6 av mig finner ni på respektive siffra. H’s recensioner på 4, 5 och 6 (som han skrev för DVDKritik) finner ni också på respektive […]


 3. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » F9 Says:

  […] recensioner på 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 och Hobbs & Shaw spin-offen.H’s recensioner på 4, 5 och […]


Leave a Reply

 • Arkivet

 • Senaste kommentarer

 • Tag cloud