| Subcribe via RSS

All Through The House

december 9th, 2016 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

all-through-the-houseFör femton år sedan försattes ett lugnt julfirande grannskap i skräck när femåriga Jamie Garrett blev mystiskt bortrövad från hennes sovrum för att aldrig mer ses till.

Nutid. Den tjugotvååriga Rachel Kimmel (Ashley Mary Nunes) har kommit hem från college för att fira jul i det lugna och julbesatta grannskapet hon kallar barndomshem. Men i år är någonting annorlunda; grannskapet har nämligen fått besök av en galning iklädd en tomtedräkt som slaktar allt och alla som kommer i dennes väg och lämnar ett bloddrypande spår fram till Garrett huset. Har dessa två händelser någonting med varandra att göra?

All Through The House (eller A Christmas Nightmare som är en alternativ titel i England för filmen) är en riktigt blodig och våldsam julslasherfilm från 2015. Filmen är hyfsat välspelad, men har samtidigt ett ganska svagt manus. För att kompensera det bjuds det på gore, gore och gore och en upplösning som till och med fick mig som inbiten slasherfilmstittare att haja till. Det är troligtvis en av de mest kreativa upplösningarna jag har sett i en slasherfilm i alla fall…

Hur som helst är manuset som sagt svagt, inte bara berättelsemässigt utan även karaktärsmässigt. De flesta karaktärerna som dyker upp i filmen dyker upp i ett par sekunder (eller nån minut) för att sedan bli slaktade. Det hela för mina tankar till Friday The 13th: A New Beginning och man skulle väl egentligen kunna säga att det här är den filmen… om den hade utspelat sig under juletid… och haft lika stor halt av gore och blod.

Nåja. All Through The House kanske inte är den bästa julslasherfilmen som gjorts, men är man ute efter en slasherfilm med mycket, mycket blod och otrevliga mordsekvenser i kombination med ett hjärndött manus så är den gott värd en titt. Jag ger den en marginell rekommendation.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud