| Subcribe via RSS

Drunken Master

augusti 17th, 2009 | Postad i Film, Komedi, Martial Arts/Kung-Fu av H

Drunken MasterDen första Drunken Master-filmen från 1978 räknas som en av Jackie Chans bästa. Den startade en trend och ett otal kungfu-filmer följde med denna ”drunken boxing”. Jackie gjorde även en uppföljare 1994.

Det hela börjar ganska vanligt. Jackie spelar Wong Fei Hung – varför man döpt honom till detta vet jag inte, eftersom man inte kan dra nån direkt parallell med den historiska figuren – som är en kaxig kille som lätt hamnar i trubbel. Hans far tröttnar på upptågen, och sänder honom att bli tränad av mästaren Su, vars alkis-yttre döljer de 8 druckna gudarnas stil.

Tyvärr tar det bra lång tid innan fyllestilarna dyker upp – kanske 2/3 av filmens tid hinner gå. Filmen är lagom rolig och innehåller rätt bra kung-fu, men den är knappast en av Jackies bästa eller för den delen en särskilt bra film. Drunken Master 2 (även kallad Legend of Drunken Master) är bra mycket roligare och bättre.

Den remastrade DVD:n har bra bild och godkänt ljud, men flera små klipp filmen genom saknar det kinesiska originalljudet. Där har man istället lagt det engelska ljudet, och jag kan lugnt säga att dubbningen är fruktansvärd.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud