| Subcribe via RSS

Cop Car

maj 1st, 2017 | Postad i Film, Thriller av J

Cop CarDe två tioåringarna Travis (James Freedson-Jackson) och Harrison (Hays Wellford) är på rymmen hemifrån. När de traskar över ett fält utanför deras hemstad hittar de en övergiven polisbil som de snabbt bestämmer sig för att ta på en provtur i den – vilket snart visar sig vara ett stort misstag. Bilen tillhör nämligen stadens sheriff, Kretzer (Kevin Bacon) – en man med inte helt rent mjöl i påsen – och han vill ha tillbaka sin bil, till varje pris.

Läser man baksidan på den svenska bluray utgåvan jag äger av Cop Car får man intrycket av att filmen är en högoktanig actionfilm med adrenalinpumpande action från början till slut, vilket den verkligen inte är. Cop Car är en slow burn thriller, rätt och slätt. Filmen håller ett långsamt tempo igenom i stort sett hela speltiden och egentligen händer det inte jättemycket i filmen förrän under de sista tjugo minuterna – vilket jag kan förstå låter som en jävligt långtråkig film, men Cop Car lyckas med det lilla konststycket att inte vara det.

De två barnen som medverkar i filmen är förvånansvärt bra i sina roller, men jag hade gärna sett fler scener med Kevin Bacon då jag fann ungarna flertalet gånger irriterande (deras karaktärer, inte skådespelarna i sig). Att filmen håller ihop och fungerar beror just på de som står framför kameran. Filmen behöver helt enkelt inte galna stunts, muskelaction och snabba bilar med överdrivna och orealistiska actionscener för att vara intressant, även om storyn hade fungerat i en Fast & Furious liknande actionfilm också.

Jag brukar oftast vara allergisk mot långsamma filmer där det inte händer jättemycket men Cop Car föll mig i smaken. Rekommenderas.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud