| Subcribe via RSS

Volver a morir

november 22nd, 2017 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Clarissa (Andrea Montenegro) vaknar upp naken i ett främmande hus utan att minnas hur hon hamnade där. Tätt intill henne ligger Dorian (Luis Fernando Bohórquez) – en till ytan perfekt man, men vars rätta jag avslöjas när de två faller ner i sängen igen för att återupprepa nattens bravader men som snabbt övergår till mord då Dorian börjar strypa Clarissa för att slutligen få orgasm samtidigt som hon tar sitt sista andetag. Sekunderna efter vaknar Clarissa upp igen, i samma hus, med samma man. Det är morgon igen och Clarissa börjar sakta men säkert inse att hon är inlåst med en psykopatisk mördare i ett helvete så kvalfullt att inte ens döden är en utväg.

Volver a morir – eller Wake Up And Die som den heter i Sverige – är en colombiansk skräckfilm från 2011. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den här filmen egentligen. Å ena sidan gillar jag konceptet (som använts både före och efter), men samtidigt blir filmen extremt seg fläckvis och man sitter i stort sett bara och väntar på att något ska hända. Upplösningen var föga förvånande och slutscenen kändes mest som ett stort ”Jaha?”.

Jag är inte fullt lika kritisk till Volver a morir som H var i sin spoilerrika ”recension”, men jag tycker samtidigt inte att det är ett mästerverk. Den trillar in någonstans i mitten skulle jag säga; den har sina stunder då den skiner, men den har samtidigt så pass många scener där man bara sitter och väntar att jag började titta på telefonen istället för att jag koncentrerade mig på filmen. Det är en okej engångstitt för mig, jag har svårt att se mig själv se om den inom någon närmare framtid – och isåfall för att vila ögonen på den vackra Andrea Montenegro.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud