| Subcribe via RSS

Observe And Report

oktober 4th, 2009 | Postad i Drama, Film, Komedi av H

observe_and_report_xlgRonnie (Seth Rogen) jobbar som säkerhetsvakt i ett köpcentrum. Jobbet tar han på största allvar och hans dröm är att bli polis. Han är kär i den självupptagna bimbon Brandi (Anna Faris) som är sminkförsäljare. Problemet är att Ronnie är bi-polar och går på medicin, och verkar helt omedveten om kaoset han konstant skapar. När en blottare ställer till problem, och polisen Harrison (Ray Liotta) kallas in, känner Ronnie att han måste hävda sig och visa att han är bäst.

Det kanske låter som en komedi, och trailern vill gärna få dig att tro det, men du sätter garanterat skrattet i vrångstrupen mer än en gång. Det här är en mörk, mörk film och även om jag valde att satsa på att skratta åt den sjuka humorn så var det inte alltid utan skuldkänslor.

Observe And Report är en modig film, som på ytan kan verka vara en vanlig Seth Rogen-flumrulle, men som egentligen har så djupa dramatiska tyngdpunkter att Bergman skulle behöva lyckopiller. Dock är det en riktigt bra film, men inget för grabbgänget/första daten.

Regissören Jody Hill (det är en kille) har tidigare gjort filmen The Foot Fist Way som jag nog ska ta en titt på.

1 Comment

One Response to “Observe And Report”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Defendor Says:

    […] Rogen-filmen Observe And Report (recension) fick oförtjänt dåligt rykte tack vare att publiken fick ett mycket svart psykologiskt drama […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud