| Subcribe via RSS

The Food Of The Gods

december 1st, 2018 | Postad i Film, Sci-Fi, Skräck/Rysare av J

Den amerikanske football spelaren Morgan (Marjoe Gortner) och två av hans vänner beger sig iväg på en jaktresa på en kanadensisk ö när en av dem plötsligt dör i en mystisk djurattack. Efter att ha undersökt saken närmare upptäcker han att hela ön kryllar av djur som på något sätt har vuxit till gigantiska storlekar – bland annat en stor hord med hungriga råttor…

Elva år efter att han regisserade den urusla sci-fi ”komedin” Village Of The Giants skrev Bert I. Gordon ett manus löst baserat på samma roman som Village Of The Giants – H.G. Wells’ The Food Of The Gods and How They Came To Earth – och regisserade filmen, The Food Of The Gods. Till skillnad från Village Of The Giants är The Food Of The Gods en underhållande film tack vare dess spänning (även om konceptet är väldigt korkat och löjligt), en stor dos cheese och skådespelarinsatser som överlag faktiskt är ganska bra. De flesta av karaktärerna är sympatiska (i synnerhet Gortner’s karaktär) och även om effekterna ser gräsliga ut så fanns det ändå en viss charm med dem här till skillnad från Village Of The Giants.

Jag gillade The Food Of The Gods mer än vad jag faktiskt trodde att jag skulle göra och ger den en tumme upp. Rekommenderas om man är sugen på cheese från 70-talet.

2 Comments

2 Responses to “The Food Of The Gods”

  1. Tant Says:

    Nu blev jag sugen på och se dem men svåra och få tag i såg jag :/


  2. J Says:

    Ska du ha tag i dem på dvd eller bluray lär du dessvärre vända dig till den amerikanska marknaden. The Food Of The Gods finns utgiven i en double feature med 1972’s Frogs på Scream Factory bolaget och Food Of The Gods II är släppt på amerikansk dvd (vilket bolaget kommer jag inte ihåg) under titeln: Gnaw: Food Of The Gods Part 2.


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud