| Subcribe via RSS

Escape Room

februari 3rd, 2019 | Postad i Film, Skräck/Rysare, Thriller av J

Sex individer från olika vägar i livet blir inbjudna till ett flyktrumsspel där vinnaren kommer att kama hem 10 000 dollar. Det visar sig dock snart att spelet är på dödligt allvar och att deras enda chans är att samarbeta för att ta sig igenom de riggade rummen.

Jag har alltid gillat den här ganska magra subgenren av thriller- och skräckfilmer där en grupp människor blir instängda i ett eller flera rum och måste klura ut hur de ska ta sig därifrån levande – alá Cube, Saw och Circle. Den sydafrikanska/amerikanska samproduktionen Escape Room är inget undantag. Det är en välspelad, skön och spännande thrill ride som jag inte skulle ha något emot att se uppföljare på, även om den inte är i närheten så våldsam som Saw eller Cube filmerna.

Det finns inte så mycket mer att säga. Se den. Rekommenderas.

2 Comments

2 Responses to “Escape Room”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Escape Room Says:

    […] var och såg Escape Room som släpptes på bio i början på Februari (recenserad här) och snavade av en händelse över en post på Facebook i en skräckfilmsgrupp där någon postade […]


  2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Escape Room: Tournament Of Champions Says:

    […] Min korta recension på den första Escape Room finner du här. […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud