| Subcribe via RSS

The Lion King (2019)

december 26th, 2019 | Postad i Film, Äventyr/Fantasy av J

Jag brukar i regel skriva någon form av plot synopsis för varje film jag skriver om, men när det gäller live action remaken av The Lion King från i år känner jag att det inte finns någon anledning till det. Alla har väl sett den tecknade filmen från 1994 med samma titel, eller hur? Ja, precis. Storyn och händelseförloppet i filmen är de exakt samma som de i den tecknade filmen; har du sett den tecknade filmen har du även sett live action versionen.

På så vis kan jag tycka att filmen känns ärligt talat onödig. Visst, den är förbannat snygg och de animerade djuren ser riktigt bra ut men jag tycker att de hade kunnat gjort fler ändringar i berättelsen än vad de faktiskt gjort för att ge filmen en ny och fräsch känsla. Filmen i sig är inte dålig (med tanke på att de i stort sett gjort samma film en gång till så hade det nog varit svårt att klanta till det rent manusmässigt), det är bara det att jag hade förväntat mig fler förändringar i manuset än vad som faktiskt gjorts. Jag tror inte jag är riktigt rätt målgrupp för The Lion King remaken heller i och för sig, men med tanke på hur många gånger jag har sett den tecknade filmen och att jag växte upp med den hade jag någonstans en viss förhoppning att den här live action remaken skulle göra något nytt med originalmaterialet – vilket den överlag inte gjorde.

Nåja. Om man av någon outgrundlig anledning inte har sett originalfilmen från 1994 så kanske man får ut mer av filmen än vad jag fick.

2 Comments

2 Responses to “The Lion King (2019)”

  1. Tant Says:

    Jag måste först säga att den inte är till för för yngre att se då scenerna är mer otäcka än i den tecknade, och sen mindre musikalisk. Det kom tex inte Scars scen när han sjunger på rätt sätt, den scenen var annorlunda, och när dem slåss är det mer verkligt så sätt. Och saknade humorn, det var inte mycket mellan Timon och Pumbba som i den tecknade:”dansa hulahula” . Och vad som mest störde var fågeln Zazu… Dock glad över samma svenska röst till Musafa som i den tecknade…


  2. J Says:

    Ja, de har gjort några små förändringar här och där givetvis, men överlag var det i stort sett samma film fast med datoranimerade djur i verkliga miljöer – det var det som gjorde mig besviken. Hade de gjort några större förändringar rent manusmässigt hade jag nog uppskattat filmen mer då det kändes som att jag bara tittade om den tecknade filmen igen.


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud